Wil je shoppen bij lokale handelaars, maar ontbreekt het je aan de tijd om die boodschappen zelf te doen? Dan hebben Gil Feys en Jasper Falepin dé oplossing in huis. Met Bunly organiseren ze een nagelnieuw online platform waar je met enkele muisklikken je virtuele mandje kan vullen, de twee jonge Waregemse ondernemers leveren die dan bij jou op kantoor. Straks starten ze met een pilootproject in hun thuisstad, maar de ambities zijn hoog. “We willen uitgroeien tot de Deliveroo voor lokale winkeliers.”
Het concept is even eenvoudig als geniaal. Via bunly.be kan je vanuit je luie zetel bij handelaars om de hoek je inkopen doen en je bestelling wordt op je werkplek geleverd.
Met dank aan Gil Feys en Jasper Falepin uit Waregem. De boezemvrienden, allebei 24 lentes jong, kregen het idee tijdens hun studies als handelsingenieur aan de UGent. “In ons laatste jaar moesten we een fictieve start-up oprichten”, leggen ze uit.
“We hadden meteen het plan om iets te doen met lokaal boodschappen doen. Iedereen heeft de mond vol van winkelen in je eigen gemeente of regio, maar dat betekent wel dat je meerdere handelszaken moet bezoeken. En daar durft al eens redelijk wat tijd in te kruipen. Iets wat veel (jonge) gezinnen de dag van vandaag niet op overschot hebben.”
“Daardoor wordt er vaak voor de supermarkt gekozen. Een plek waar je al je voedingswaren onder één dak vindt, maar die niet dat tikkeltje extra van de lokale ambachtelijke bakker of slager bieden.”
“We willen de Deliveroo voor lokale handelaars worden”
Gil en Jasper tekenden eerst het plan voor Versbox uit, een webshop gekoppeld aan een centraal gelegen afhaalautomaat. “Alleen moest je je wel nog tot aan de automaat begeven. Die hindernis besloten we weg te werken. Zo is in november vorig jaar Bunly ontstaan. Ons doel is om mensen te ontzorgen en lokaal boodschappen doen zo makkelijk mogelijk te maken. Simpel gesteld: de klant bestelt, wij zorgen dat alles tot bij hem of haar raakt.”
Totaalaanbod
En daarvoor slaat het ondernemersduo de handen in elkaar met drie grote bedrijven en organisaties in Waregem. “We willen Bunly organisch laten groeien”, leggen ze uit. “Daarom starten we met een pilootproject in onze thuisstad, maar het is de bedoeling om snel verder te groeien en Bunly ook op andere plaatsen beschikbaar te maken. Op termijn willen we uitgroeien tot de Deliveroo voor de lokale winkelier en zij die er willen shoppen.”
In eerste instantie kunnen werknemers van TVH Parts, het woonzorgcentrum De Meers en Het OLV van Lourdesziekenhuis in Waregem van de service van Bunly genieten. “Aangezien we Bunly met ons tweetjes van a tot z runnen, schieten we in elk bedrijf met een beperkte groep mensen uit de startblokken. Maar de interesse is groot, de inschrijvingen waren in geen tijd volzet. Dat doet het beste vermoeden en overtuigt ons nog meer van het ijzersterke verhaal dat we in handen hebben.”
Zes handelaars uit Waregem en de dichte omgeving gaan met Bunly in zee. “Een ambachtelijke slager, een op-en-top warme bakker, een goed uitgebouwde hoevewinkel, een bekende traiteur, een overheerlijke viswinkel en een topkaaswinkel. Zo kunnen we meteen een totaalaanbod lanceren. Van vis over brood tot alle soorten vlees en beleg: bij ons zal je het allemaal in je winkelmandje kunnen leggen.”

Klanten kunnen tot 22 uur hun bestelling plaatsen, daags nadien willen Jasper en Gil tegen ten laatste 15 uur alles beleverd hebben. “In elk bedrijf plaatsen we een Bunly-afhaalpunt, voorzien van een gekoeld en niet-gekoeld gedeelte. Vanaf 55 euro valt ook de servicekost van 2,99 euro weg.”
Eigen app ontwikkelen
Op dinsdag 22 april, net na de paasvakantie, gaat Bunly live. “Een spannend moment”, glimlachen Jasper en Gil. “Maar we zijn er klaar voor. Zowel de handelaars, bedrijven als werknemers zijn dolenthousiast om ons concept te gebruiken.”
“We willen ook een eigen app ontwikkelen. Daar kunnen we het aantal meewerkende handelaars stelselmatig uitbreiden”
Binnen een half jaar zal het ondernemersduo Bunly een eerste keer grondig evalueren. “Al zullen we uiteraard ook meteen bijsturen als dat nodig blijkt te zijn. We starten met een website, maar willen ook een eigen app ontwikkelen. Daar kunnen we het aantal meewerkende handelaars stelselmatig uitbreiden.”
“Het plan is om olievlekgewijs te groeien. Onze eerste stapjes zetten we in Waregem, maar uiteindelijk willen we in heel Vlaanderen onze vlag neerpoten. En mensen op een erg laagdrempelige en virtuele manier bij hun lokale handelaars over de vloer laten komen. Zo versterken we niet alleen de korte keten, maar zorgen we ook voor een veel kleinere ecologische voetafdruk. Door alle bestellingen in één keer te leveren, halen we een pak extra ritten van de weg. Een extra pluspunt voor Bunly.”
Alle info via www.bunly.be (binnenkort online) of de Instagram en Facebook van Bunly.
The post Jasper en Gil (24) leveren je boodschappen op je werk: jonge ondernemers laten je online lokaal shoppen is provided by KW.be.