Chef Rudy Frell (57) trok in februari na 24 jaar de deur dicht van zijn restaurant L’Espérance in De Haan. Hij start nu aan een nieuw hoofdstuk in de zaak van vriendin Agna Cardon (56) in De Blauwe Sluis in Bredene. De zaak was een maand gesloten en is nu geopend met een volledig nieuw interieur.
De Blauwe Sluis is één van de bekendste horecazaken in Bredene en omstreken. Agna Cardon baat de zaak ondertussen al 14 jaar uit. Op het menu stonden heel wat klassiekers en enkele lekkere suggesties.
Chef-kok Rudy Frell is een bekend gezicht in de horeca van De Haan. Sinds vijf jaar vormen Rudy en Agna een koppel en nu hebben ze besloten om samen te werken. “Rudy stond alleen in de keuken en had het steeds moeilijker om iemand te vinden om de zaal te doen. Bij mij ging de chef net op pensioen. Dat was voor ons het moment om deze stap te zetten”, vertelt Agna.
Veel warmte
De Blauwe Sluis kreeg de voorbije maand een mooie make-over. “We zijn in zee gegaan met BLCN DESIGN om het interieur vorm te geven. We wilden graag iets organisch met veel warmte.”
Niet alleen het interieur maar ook de kaart is vernieuwd. “Rudy is een gastronomische chef. In L’espérance serveerde hij een lunchmenu en ‘s avonds een suggestiemenu. We nemen dat mee naar hier, aangevuld met enkele klassiekers à la carte. We bieden weliswaar ook een paar gerechtjes aan om te delen. In de namiddag blijven we ook open en kunnen mensen hier terecht voor een kleine honger, een pannenkoek of een ijsje. We combineren dus eigenlijk het beste van beide werelden om te beginnen aan dit nieuwe verhaal.”
Vliegende start
De zaak nam meteen een vliegende start in hun eerste openingsweekend. “We hadden allebei al een groot cliënteel en zij wilden dolgraag de vernieuwde zaak komen ontdekken. Het is voor sommige mensen wat wennen, maar dat is ook voor ons zo. We zitten met een nieuw team in een nieuwe keuken. We moeten nog wat onze weg vinden”, vertellen Rudy en Agna.
De Blauwe Sluis is elke dag open, behalve op dinsdag en woensdag. De zaak opent om 11 uur en is doorlopend open. De keuken is open van 12 tot 21 uur. Meer info kan je hier vinden.
(LB/foto LB)
The post Restaurant De Blauwe Sluis in Bredene opnieuw open: “Nieuwe chef, nieuw menu en nieuw interieur” is provided by KW.be.