Ex-patissier van Sergio Herman ontvangt eerste gasten in schaduw van Casino in Knokke-Heist: “Resultaat is zeer rustgevend”

Hij was lange tijd de patissier van Sergio Herman en werkte in zijn carrière al in tal van binnen- en buitenlandse topzaken. Nu richt is Ruben Jan Adriaan (43) zijn blik met ‘Eyecandy’ op een nieuw avontuur in de schaduw van het Casino van Knokke. Zaterdag ontving hij de eerste gasten. En het decor? Dat oogt bepaald indrukwekkend. “Een toegankelijke zaak met gerechtjes die je niet gauw elders ziet: daar ligt de ambitie”, zegt Ruben.

Eind februari verwelkomde Ruben Jan Adriaan ons nog in een bouwwerf. Om maar te zeggen: op enkele weken tijd is héél veel werk verricht om van ‘Eyecandy’ een échte eyecatcher te maken. De locatie is alvast uniek: aan het Casino van Knokke en op een steenworp van het strand. Én ruime parkeergelegenheid voor de deur. “En zeggen dat het pand al geruime tijd leeg stond”, zegt Ruben, terwijl hij wijst op de indrukwekkende raampartijen van de zaak.

Futuristisch

“Ik heb met verschillende architecten aan tafel gezeten. Pas bij de derde had ik écht het gevoel dat er begrepen werd waar ik naartoe wou met het restaurant. Het mocht best wat futuristisch ogen – dat zie je bijvoorbeeld terugzien in de verlichting. Ook de organische vormen wou ik overal zien terugkomen”, stelt Ruben, die dankbaar is voor het werk van architecte Florence Ghyselen.

Met ‘Eyecandy’ is de chef-kok niet aan zijn proefstuk toe. Hij vertoefde meer dan tien jaar in Azië, opende drie macaronwinkels in Korea én was in het verleden patissier van Sergio Herman. In de meeste (toenmalige) restaurants van de sterrenchef in Cadzand lagen creaties van Ruben op het dessertbord. En vijf jaar geleden was hij de bezieler van Marie-Rose Bakery in de Dumortierlaan in Knokke. Nu slaat de veertiger dus een nieuwe weg in.

Open keuken

“Wat ik ambieer? Een losse sfeer waar je gerechtjes gepresenteerd krijgt die je elders niet ziet. Dat kan wat decadenter zijn, maar evengoed zijn dat gezonde bordjes. We willen alleszins geen te grote menukaart samenstellen. Jonge mensen hebben tegenwoordig graag sharing dishes, dus daar zullen we zeker op inspelen. Weet je, het mag hier best wat casual en fun zijn. Daarom werken we ook met een open keuken met enkele plaatsen aan de bar. In de zaak zal plaats zijn voor 48 couverts. In theorie zouden we meer mensen een plaats kunnen geven, maar ik hou wel van ruimte.”

Rustgevend

Ruben Jan Adriaan hoopte nét voor de paasvakantie te openen. Op de eerste dag van die vakantie was het grote moment aangebroken. En de eerste avond zat het restaurant meteen vol. “Persoonlijk vind ik het eindresultaat heel geslaagd. Het voelt allemaal zeer rustgevend aan”, zegt Ruben, die nog een woordje uitleg geeft bij de naam van zijn restaurant: Eyecandy. “Eten doe je toch ook een beetje met je ogen. Het moet lekker, maar evengoed mooi zijn. Mensen zullen hier zowel kunnen lunchen als dineren. In het weekend voorzien we een mooie brunch. Al zou ik zeggen: laat de mensen binnenkort vooral zélf ontdekken wat we te bieden hebben.” (MM)

The post Ex-patissier van Sergio Herman ontvangt eerste gasten in schaduw van Casino in Knokke-Heist: “Resultaat is zeer rustgevend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Na tien koersen zit hij helemaal in je hoofd”: zó moeilijk is het om teamgenoot te zijn van wereldkampioen Max Verstappen

Suzuka, pas de derde grand prix van het nieuwe Formule 1-seizoen. En Liam Lawson (23) ligt al buiten bij Red Bull, vervangen door Yuki Tsunoda (24). Dat de bijl zo snel valt is nieuw. Dat de teamgenoot van Max Verstappen (27) ten onder gaat aan de cohabitatie, niet. Dat leren de voorbije seizoenen. “Max is een fenomenale coureur, maar…”

Lees meer »

Tesla ziet inschrijvingen in België verder kelderen

De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla ziet de inschrijvingen van nieuwe wagens in België verder kelderen. Er werden vorige maand 958 nieuwe Tesla’s ingeschreven, waar dat er in maart 2024 nog 3.121 waren. Het gaat om een daling met 69,3 procent, zo blijkt uit cijfers van sectorfederatie Febiac.

Lees meer »

Vlaanderen wil hoogstamboomgaarden in Haspengouw laten erkennen als UNESCO-werelderfgoed

Vlaams minister van Omgeving Jo Brouns (CD&V) wil samen met Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts (N-VA) bekijken of de hoogstamboomgaarden in Haspengouw opgenomen kunnen worden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De hoogstamboomgaarden dreigen te verdwijnen, maar ze zijn uniek in het landschap. "Daarom is een betere bescherming nodig", klinkt het bij het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.

Lees meer »