De gemeenteraad zette unaniem het licht op groen voor een grondige renovatie van de kiosk op Dries in Kemmel. Die is ook dringend nodig, want op diverse punten moet de kiosk momenteel worden onderstut. De werken zullen nog dit jaar uitgevoerd worden en zullen naar raming 215.000 euro kosten.
Het Agentschap Onroerend Erfgoed zal voor zo’n 100.000 euro tussenkomen, maar toch vond Geert Debergh (CD&V) dit een dure zaak. “Ben je zeker dat al die kosten echt nodig zijn ?” Volgens burgemeester Wieland De Meyer (GB) wel, gezien de erbarmelijke staat waarin de kiosk zich nu bevindt. “Ik stel voor dat we anders samen eens gaan kijken hoe erg het wel is. En we zijn natuurlijk ook nog wel gebonden aan een aantal regels van het Agentschap Onroerend Erfgoed.” De renovatie gebeurt naar een ontwerp van architect Dries Vanhove, die teruggrijpt naar het historisch model van de kiosk. Geert Debergh wou ook nog weten of ook de kiosken van Wijtschate en Nieuwkerke zullen worden aangepakt, maar daar blijkt de nood momenteel toch niet zo groot.
Nieuwe verlichting in sporthal
Er wordt ook werk gemaakt van nieuwe, duurzame LED-verlichting in sporthal De Croonaert in Wijstchate. Dit is nodig om te kunnen blijven voldoen aan de reglementering van de diverse sporten. De kostprijs van deze werken wordt geraamd op ongeveer 35.000 euro. “Wij zien hierop tussengekomen in de gemeenteraad van december en zijn tevreden dat dit nu effectief wordt aangepakt”, stelde Geert Debergh van CD&V. “Maar we hadden toch graag geweten wat er zal gebeuren met onze andere opmerkingen van toen : de WC’s, de lekken in het dak, de sleutelkwestie, de nooddeuren, de kleedkamers…”
Geert kreeg hiervoor een berisping van gemeenteraadsvoorzitter Marjan Rouseré (GB). “De punten staan niet op de agenda en kunnen hier dus niet besproken worden.” Niettemin kon bevoegd schepen Dirk Baekelandt (GB) melden dat de werken aan de kleedkamers zijn uitgevoerd en dat ook de aanpak van de nooddeuren lopende is. “We blijven ermee bezig om alle zaken op korte termijn opgelost te krijgen.”
Nieuwe wandelverbinding naar Reningelst
De gemeenteraad keurde ook het verleggen van een deel van buurtweg 13 (het verlengde van de Meersstraat) in Westouter voorlopig goed. Het tracé zal iets verlegd worden in zuidoostelijke richting, langs de oever van de Kemmelbeek, om dienst te doen als wandelverbinding tussen Westouter en Reningelst. “Een win-win”, legde burgemeester Wieland De Meyer uit. “De wandelaars moeten dan niet door de velden van de boeren, en we kunnen hen een veilige en onverharde zone aanbieden. Alle betrokken landbouwers waren bereid om hiervoor een streepje langs de beek te verkopen. Aan Westouterse zijde zal dit wandelpad aansluiten op op onze prachtige avontuurlijke natuurzone, die momenteel gerealiseerd wordt.”
Vanuit die natuurlijke avonturenzone komt er overigens ook nog een wandel- en fietsdoorsteek over het water naar de Blauwepoortstraat, Vlaams minister Hilde Crevits kwam hiervoor onlangs nog met een subsidie van 36.000 euro ‘over de brug’.
Ondertussen is ook een volgende stap gezet voor de realisatie van de nieuwe afgescheiden fietspaden langs de Poperingseweg in Westouter: de aankoop van de nodige stroken grond hiervoor werd principieel goedgekeurd. Sylvie Knockaert (CD&V) had graag vernomen wanneer de werken aan dat fietspad zouden starten, maar schepen Dirk Baekelandt kon hier nog net op antwoorden, omdat de werken eerst nog moeten worden aanbesteed en gegund. Maar hij heeft er goeie hoop op dat dit toch nog dit najaar zou kunnen zijn.
The post Kiosk in Kemmel wordt helemaal vernieuwd is provided by KW.be.