Chloë Goyvaerts en Thomas Weiss van de voormalige Furna Pub en Tiziana Cifelli en Dieter Winnock van Cargo werken voortaan onder hetzelfde dak: dat van Café Mangé. “Wij voelden elkaar al aan als collega’s en nu zijn we dat ook echt.”
Na een maand sluiting wegens verbouwingswerken prijkt er een nieuwe naam aan de gevel van de voormalige Furna Pub op de Grote Markt. Die wordt namelijk omgedoopt tot Café Mangé. Chloë Goyvaerts (28) wordt er in de keuken bijgestaan door Dieter Winnock (37), terwijl Thomas Weiss (29) in de zaal het gezelschap krijgt van Tiziana Cifelli (33). Met die ‘partnerruil’ brengen de twee koppels veertig jaar aan horeca-ervaring bijeen.
Complementair
Dieter zorgt daarbij voor het grootste aandeel. “Ik trok als tiener op leercontract naar Le Fox in De Panne, waar ik drie jaar in de keuken en acht jaar in de zaal werkte. Daarna baatte ik – na enkele tussenstops – bijna vijf jaar lang Cargo in Veurne uit, met Tiziana aan mijn zijde”, vertelt de kok. Ook Chloë en Thomas deelden de voorbije vijf jaren de werkvloer, maar daarbij stond zij dus in de keuken en hij achter de bar. Thomas volgde namelijk een opleiding tot bartender in Madrid. “Eerst hadden wij onze lunch- en tapasbar Chlodette in Oostduinkerke en anderhalf jaar geleden namen we hier in de Furna Pub onze intrek”, zegt Chloë.
De horecakoppels bezochten geregeld elkaars zaken, waardoor ze vrienden werden. Hun samenwerking werd overigens beklonken tijdens een van die vele etentjes. “Wij hebben elkaar nooit als concurrenten gezien, maar eerder als collega’s. Onze concepten waren namelijk heel complementair: Furna Pub stond vooral bekend als tapasbar, terwijl je in Cargo moest zijn om eens goed te eten. Precies dit deed ons inzien dat wij elkaar nodig hadden om ons verder te ontplooien. In Cargo zaten zij namelijk aan hun plafond qua capaciteit en creativiteit. Dit ruime pand vroeg dan weer om een extra invulling. Daarbij tillen we het restaurantgedeelte nu naar een hoger niveau, met de focus op verse en seizoensgebonden producten”, vertelt Thomas.
Franse flair
Met Café Mangé brengen ze iets unieks in de regio, wat ze zelf omschrijven als een ‘Franse’ bar en bistro. “Vooreerst is er natuurlijk die Franse naam, die duidelijk maakt dat je hier kan komen lunchen, ’s namiddags van cocktails en bar amuses kan genieten in de lounge en ook uitgebreid kan dineren. We zijn geopend van 12 tot 23 uur. Daarnaast ademt ons vernieuwd interieur Parijse vibes. Verder vind je klassiekers uit de Franse keuken op onze menukaart, al geven wij die wel een eigen, moderne twist. Idem voor de drankkaart. Naast Thomas zijn signature cocktails staan daar ook klassieke Franse wijnen op, aangevuld met eigentijdse orange wines”, toont Tiziana.
“Hier kun je gezellig iets drinken of eten in een Parijse sfeer”
Tijdens de verbouwing trok het viertal overigens op citytrip naar Parijs. “Niet zozeer om snel nog wat inspiratie op te doen, maar wel om bevestigd te zien dat onze toppers helemaal op punt staan. Ik breng bijvoorbeeld mijn gerenommeerde garnaalkroketten van Cargo mee naar hier. Aan dat recept wijzigt er niks, maar voor veel andere gerechten liet ik mij vanuit mijn klassieke aanpak graag assisteren door Chloë. Zij verraste me met vernieuwende invloeden uit de wereldkeuken”, zegt Dieter.
Zondagsbrunch
“Op die manier komen we ook tegemoet aan de vaak moeizame zoektocht van gemengde gezelschappen, met zij die het graag bij hun vertrouwde keuzes houden en zij die juist graag iets nieuws proeven”, pikt Chloë in. “Bij ons vind je in meerdere opzichten dus het beste van twee werelden onder één dak. Bar en bistro, klassiek en vernieuwend, Parijs en ver daarbuiten.”
Café Mangé is telkens geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Eén keer per maand is de zaak ook op zondag open voor een brunch, te beginnen met Pasen in april en Moederdag in mei.
Meer info vind je op www.cafemangeveurne.be.
The post “Het beste van twee werelden”: Twee horecakoppels bundelen hun krachten in Café Mangé is provided by KW.be.