Jongeren een zelfstandige zaak leren opstarten, dat behoort tot de opdrachten van leerkrachten van een economische of handelsrichting. De vijfdejaars van de afdeling Handel van het Regina Pacis Instituut krijgen die kans en proeven, dankzij hun minionderneming, van alle probleemstellingen en noodzakelijkheden die een zaak opstarten met zich meebrengt.
Jasper Bossuyt volgt de afdeling Bedrijf en Organisatie aan het Regina Pacis Instituut. Ze krijgen er de kans om via een eigen minionderneming de schooltheorie in de praktijk om te zetten. “Ons team bestaat uit vier studenten: Liana Verheye, Leontine Kerckhof, Matis Desplenter en ikzelf”, legt Jasper Bossuyt uit. “Er werd eerst overgelegd gepleegd over wat onze minionderneming op de markt zou brengen. We kozen ervoor om met een product uit te pakken dat we zelf ontworpen hadden en zo kwamen we snel tot een consensus: we brengen handgemaakte cadeauartikelen uit epoxy op de markt.”
“Epoxy is een kunststof die bestaat uit twee componenten. Wanneer deze stoffen met elkaar gemengd worden, volgt er een chemische reactie die zorgt voor een harde, sterke en duurzame verbinding. Epoxy kent heel wat toepassingen. Het wordt gebruikt in de bouw en in de auto-industrie, maar ook heel wat kunstenaars weten met epoxy artistieke voorwerpen te vervaardigen. Er kan heel creatief te werk gegaan worden, met verschillende kleuren.”
Assortiment
“We besloten om sleutelhangers, flessenopeners en onderleggers te maken, en later hebben we aan het assortiment ook nog tapasplanken toegevoegd. Als naam voor onze minionderneming kozen we Poxi Design. Onze producten zijn uniek, origineel, handgemaakt en kwaliteitsvol. We kenden een zeer goed verkoopmoment tijdens de oudercontactdag, maar ook de weekmarktbezoeken in Meulebeke en in Tielt en onze stand in het shoppingcenter in Kuurne leverden een mooie winst op”, klinkt het.
Communicatie
“Ik nam de productie voor mijn rekening, terwijl de andere taken netjes onder andere teamleden verdeeld werden”, zegt Jasper. “We leerden dat een zaak runnen veel communicatie vergt en dat het een speurtocht is op zoek naar de beste en meest voordelige grondstoffen, maar dat het ook uitkijken is naar de beste verkooppunten en afzetmarkten. Zo zijn er bedrijven die voor hun personeel een bestelling bij ons plaatsten. Alles draait ook om goede publiciteit, zo zijn we te volgen op Facebook en Instagram met de naam poxidesign.mini. Onze minionderneming sluiten we eind mei af. Ondertussen zullen we heel wat bijgeleerd hebben, dankzij de goede ondersteuning van de leerkrachten. Hopelijk kunnen we later deze prille ervaringen omzetten in de praktijk”, besluit Jasper Bossuyt.
The post Vier scholieren runnen Minionderneming Poxi Design: “Intussen al veel bijgeleerd” is provided by KW.be.