Drie tweelingen op twaalf leerlingen in Mierennestje van freinetschool De Koorddanser

Juf Griet Hondeghem van Het Mierennestje in freinetschool De Koorddanser heeft wel een bijzondere samenstelling van haar klasje. Met Emelia en Luca Bruneel, Marie en Suza Martijn én Elles en Loes Batsleer zitten er liefst drie tweelingen in haar klasje.

De wonderen zijn de wereld niet uit. Neem nu het klasje van begeleidster Griet Hondeghem in De Koorddanser. Ze staat dagelijks voor 12 pagaddertjes tussen de 2,5 en 3 jaar. Haar klasje draagt de welluidende naam ‘Het Mierennestje’. Het is Griets taak haar kleuters voor te bereiden om naar ‘Het Eekhoorntjesklasje’ over te stappen. Dit schooljaar heeft Griet liefst drie tweelingen in haar klasje zitten.

“Tweelingen zijn niet uitzonderlijk, maar drie tweelingen op twaalf leerlingen, dat is toch iets speciaals”, aldus Griet. Voor Emelia en Luca Bruneel, Marie en Suza Martijn en Elles en Loes Batsleer maakt dit allemaal niet zoveel uit. Zij genieten met volle teugen van de sfeer in het klasje van Griet. Griet studeerde in 1997 als kleuterleidster af aan het KHBO (Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende) in Brugge.

“Ik zie me als een soort Mary Poppins-kleuterjuf die neerstrijkt met haar parapluutje waar nodig. Ik werk vooral dankzij de interims. Hier in De Koorddanser ben ik nog aan de slag tot eind oktober, dan is het weer uitkijken naar een andere horizon.”

Armbandje

“Mijn hart ligt in het kleuteronderwijs, ik zou voor niks anders willen ruilen. Ik heb in al die voorbije onderwijsjaren nog nooit drie tweelingen in mijn klas gehad. Wel eens twee tweelingen die ik heel moeilijk uit elkaar kon houden, maar dan helpt een eenvoudig armbandje om de kleuters snel te herkennen. Met deze zes kapoentjes heb ik echt geen moeite, het zijn tweelingen maar ze hebben toch verschillende fysieke kenmerken. Ondertussen vinden ze al wonderwel hun weg hier in Het Mierennestje.” (LB)

The post Drie tweelingen op twaalf leerlingen in Mierennestje van freinetschool De Koorddanser is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »

Oostendse kopstukken gaan in debat: heeft N-VA de sleutel in handen?

Op het kopstukkendebat van Perskring Oostende in het Kursaal kwamen meerdere partijen/lijsten met opmerkelijke uitspraken en voorstellen. We pikten er de opvallendste uit en kijken vooruit naar de mogelijkheden voor zondag op basis van de uitspraken van de lijsttrekkers. N-VA-kopstuk Charlotte Verkeyn ligt mogelijk in het midden van het bed en krijgt de keuze tussen Trots op Oostende of Vooruit

Lees meer »

Gerd (33) en Daan (28) sterven na zware klap in Dilsen-Stokkem: “Ik ben mijn zoon kwijt, maar ik denk nu ook aan het kindje van Daan”

Bij het tragisch ongeval in Dilsen-Stokkem zaterdagavond lieten Gerd Swinnen (33) en Daan Driessen (28) het leven. De twee kenden elkaar al jaren en kwamen elkaar op een verjaardagsfeestje in Dilsen tegen, waarna ze samen een testritje besloten te maken met Gerds getunede Audi RS3. “Hij ging eigenlijk met de fiets naar dat feestje gaan”, vertelt vader Johnny, die al

Lees meer »

Bruid uit Britse ‘Blind getrouwd’ sprakeloos nadat blijkt dat bruidegom al vier kinderen heeft: “Vier is écht veel”

“Dit had ik niet verwacht.” Hannah (33), een kandidate uit de Britse versie van ‘Blind getrouwd’, wist even niet waar ze het had toen haar kersverse echtgenoot Stephen (33) toegaf dat hij al vier kinderen heeft. En ook op sociale media steken er veel vraagtekens de kop op over de gezinssituatie van de bruidegom. “Dit is gewoon te gek voor

Lees meer »

Stadshostesses hebben een nieuwe outfit

Het was alweer een tijdje geleden dat de stadshostesses een nieuwe outfit hadden gekregen en daar werd zopas iets aan gedaan.
The post Stadshostesses hebben een nieuwe outfit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mikadoschool koestert grote (ver)bouwplannen: “Van renovatie bestaande klasjes tot nieuwe refter en klimaatspeelplaats”

Na twintig jaar geduldig wachten is er witte rook voor de ambitieuze (ver)bouwplannen in de Oeselgemse vestiging van de Mikadoschool. De Vlaamse overheid zet subsidies opzij voor de renovatie van enkele bestaande gebouwen en pompt geld in een nieuwe refter en klasjes. Als kers op de taart komt er een gloednieuwe klimaatspeelplaats waar de kinderen mee mochten over brainstormen.

Lees meer »

Ligt de uitvinder van de bitcoin in dit povere graf in Heverlee?

Als de geruchten kloppen, dan onthult een nieuwe HBO-docu woensdag wie in 2008 de bitcoin heeft uitgevonden, al jaren een groot mysterie. Sterker nog, het zou gaan om een Amerikaanse computerwetenschapper die zowaar in Leuven begraven ligt. “Eerst zien en dan geloven”, reageert de Leuvense prof die de man destijds onder zijn vleugels had als doctoraatsstudent. Pittig detail: de oprichter

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »