Zwangerschapsverlof blijft bij draagvrouw

Het zwangerschapsverlof van draagmoeders is niet overdraagbaar naar wensouders, maar die laatsten moeten wel ouderschapsverlof kunnen krijgen. Dat adviseert het comité voor Bio-Ethiek aan de minister van Werk.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote politiecontrole tegen mensenhandel op E40 in Luik

Op de E40-snelwegparking Walhorn bij Lontzen, in de provincie Luik, is woensdag een grote politiecontrole gehouden in de strijd tegen mensenhandel. Het doel van de actie, die acht uur duurde, was niet zozeer om slachtoffers te vinden, maar vooral om materiaal zoals bootjes, motoren en reddingsvesten te onderscheppen die worden gebruikt door smokkelaars.

Lees meer »

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

Worstelaar Bernard Vandamme neemt afscheid met overwinning: “Paar stoelen op mijn rug gekregen”

De Brugse worstelaar Bernard Vandamme nam zaterdag met een kamp tegen de Nederlander Emil Sitoci, voormalig Europees kampioen, afscheid van zijn publiek. En of het een afscheid in schoonheid was: Vandamme versloeg zijn rivaal en werd door zijn fans getrakteerd op een oorverdovend ‘Merci Bernard, Merci Bernard!’
The post Worstelaar Bernard Vandamme neemt afscheid met overwinning: “Paar stoelen op

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

Drugsdealers geklist in Izegem dankzij tussenkomst droneteam; ook controles in buurt van station Roeselare

Woensdag voerde politiezone RIHO een controleactie in het ‘Actieplan Python’ in de stationsomgevingen van Roeselare en Izegem. Daarbij kregen ze bijstand van de federale collega’s. “Er waren politiemedewerkers in uniform en in burger. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving willen wij het volgende rechtzetten. Wij waren aanwezig in de onmiddellijke omgeving van het station en perimeter op het moment van de

Lees meer »