Wat hangt er Iran boven het hoofd? ‘Israël kan de luchtverdediging omzeilen en van grote afstand diep in Iran toeslaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Assist van Doku en Engels in de fout: bekijk alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League, exclusief bij HLN

Een nieuwe Champions League-avond met opnieuw wat Belgen in de hoofdrol. Jeremy Doku leverde een assist af in de ruime overwinning van Manchester City. Celtic-speler Arne Engels deed net hetzelfde, maar ging nadien in de fout en zorgde voor een penalty in de wedstrijd tegen Dortmund. Op HLN krijgt u alle hoogtepunten en samenvattingen te zien uit de Champions League!

Lees meer »

Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen lijsttrekkers in twee kampen: “Is dat nog wel van deze tijd?”

Moet de start van Gent-Wevelgem in Ieper blijven? Dat is een van de grootste twistappels in deze verkiezingscampagne. En wat dan met de rally? Het is duidelijk dat de lijsttrekkers van de vier grootste lijsten niet op één lijn zitten als het over evenementen gaat. Ook de eindejaarsperiode wil iedereen anders invullen.
The post Gent-Wevelgem en Ypres Rally verdelen

Lees meer »

Hoe het vrouwenwielrennen boomt dankzij Kopecky: “Lotte is een ‘Flandrienne’, weerbaar en nuchter. Daar houden Vlamingen wel van”

Het vrouwenwielrennen boomt als nooit tevoren. Op tien jaar tijd zijn de kijkcijfers met 50 procent gestegen – wedden dat we dit weekend ook weer massaal de tv aanzetten voor het WK gravel? Veel heeft natuurlijk te maken met Lotte Kopecky (28), de juiste vrouw op het juiste moment. “De vrouwenkoers stond te springen om populair te worden, het was

Lees meer »

Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente

Traditiegetrouw start Tuinhier Kortemark het najaar met een evaluatie van de voorbije tuinkeuring over Groot-Kortemark. Op dinsdag 24 september werden de prijzen immers bekendgemaakt. Er werden prijzen uitgereikt in de categorie gevels, siertuinen en groenten.
The post Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hans schrijft mooiste monoloog over AI en wint schrijfwedstrijd Confrérie Gerard Vermeersch in Ieper

Met een schrijfwedstrijd voor monoloog met als thema ‘AI of IA’ heeft de Confrérie Gerard Vermeersch zondagavond 6 oktober de Tiende Gerard Vermeersch-prijs uitgereikt. Van de 43 inschrijvingen bleven er uiteindelijk vijf over die volgens de jury de moeite waard waren. De drie beste werden bekroond met een geldprijs en trofee.
The post Hans schrijft mooiste monoloog over AI

Lees meer »

Weduwe van Jozef Chovanec en Slovakije gaan in beroep

De weduwe van Jozef Chovanec en de Slovaakse staat gaan in beroep, nadat de raadkamer van Charleroi eind vorige maand besliste dat er geen proces komt naar het overlijden van de Slovaak. Dat heeft meester Hayat Karim, advocate van de drie agenten die Chovanec in de cel in bedwang hielden, dinsdag bevestigd. Alle 31 verdachten werden buiten vervolging gesteld.

Lees meer »

“Vrijdag stond spookrijdster Jana D. nog terecht voor drugs achter het stuur”: Mario (63) overleden, vrouw en dochters zwaar gewond na frontale botsing

Vader Mario Laurier (63) overleden, zijn vrouw Nella (40) in levensgevaar en hun tweelingdochters van 13 gewond. De ravage die een 25-jarige spookrijdster zaterdagochtend aanrichtte op de A19 in Ieper is niet te overzien. Mario ontsnapte in 2002 al eens aan de dood, toen de ex-partner van zijn toenmalige vriendin hem aanviel met een mes, maar hij vond de liefde

Lees meer »

Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken”

Met een dagje vertraging gaat café ‘t Elfde Gebod vandaag woensdag 2 oktober open. “Om administratieve redenen”, verduidelijkt uitbaatster Tessa. De horecavergunning is sinds gisteren binnen, vandaag gaan de deuren dus open op het Kerkplein in Izegem.
The post Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »