VTI Brugge voor vijfde keer op bouwkamp naar Tanzania

Op dinsdag 8 oktober vertrokken 20 leerlingen, 3 leerkrachten en 2 oud-leerlingen van het VTI Brugge (campus Zandstraat) vanuit Zaventem onder leiding van Technisch Coördinator bouwafdeling Joris Allaert voor vijf weken op bouwkamp naar Tanzania. Na vier succesvolle edities blijft de school ervan overtuigd dat dergelijk bouwkamp een bijzonder leerrijke ervaring is voor de leerlingen. Dit jaar trekken de leerlingen naar het Afrikaanse land om er een school te renoveren. Ze gaan er een volledig nieuw toilettenblok bouwen en tien klassen renoveren. Die klassen zijn er nu in erbarmelijke staat. Net als bij de vorige edities werd kort voor het vertrek een zendingsmoment georganiseerd voor de betrokken leerlingen en leerkrachten, waarbij alle deelnemers aan het bouwkamp een behouden reis en verblijf in Tanzania werd gewenst. (PDC/foto PDC)

The post VTI Brugge voor vijfde keer op bouwkamp naar Tanzania is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe vestiging van Brugse dansschool Dancelot officieel geopend

Op de site van sportpark De Watertoren in Sint-Andries bij Brugge werd het gloednieuwe en moderne gebouw van dansschool Dancelot zaterdag officieel geopend. Het complex bevat vijf dansstudio’s en een comfortabele onthaal- en ontmoetingsruimte en is bovendien gelegen in een mooie parktuin.
The post Nieuwe vestiging van Brugse dansschool Dancelot officieel geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michael en Lisa laten 250 kippen eieren leggen op heuveltop: “Ze krijgen een prachtig uitzicht”

Eitjes leggen met een zicht: 250 legkippen vertoeven voortaan op de Heuvellandse Zandberg in de kippenmobiel van Michael Doucin (23) en Lisa Depoorter (23). “Bij ons koop je puur geluk. Dat smaak je niet, maar je beseft het wel.”
The post Michael en Lisa laten 250 kippen eieren leggen op heuveltop: “Ze krijgen een prachtig uitzicht” appeared first on

Lees meer »

Bruid uit Britse ‘Blind getrouwd’ sprakeloos nadat blijkt dat bruidegom vier kinderen heeft: “Vier is écht veel”

“Dit had ik niet verwacht.” Hannah (33), een kandidate uit de Britse versie van ‘Blind getrouwd’, wist even niet waar ze het had toen haar kersverse echtgenoot Stephen (33) toegaf dat hij al vier kinderen heeft. En ook op sociale media steken er veel vraagtekens de kop op over de gezinssituatie van de bruidegom. “Dit is gewoon te gek voor

Lees meer »

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

Meisjes roken en vapen voor het eerst evenveel als jongens

Roken was lange tijd eerder iets voor jongens dan voor meisjes. Maar die verschillen zijn grotendeels verdwenen: beide geslachten vertonen tegenwoordig een gelijklopend rook- en vapegedrag. Dat blijkt uit een bevraging bij ruim 7.500 jongeren van 12 tot 18 jaar door het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees meer »

Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet

Pastoor Henk Gevaert van de Sint-Martinusparochie in Moorslede staat momenteel op non-actief. Het Bisdom Brugge zegt dat er wordt gezocht naar een nieuwe benoeming voor hem. Officieel is de pastoor al een tijdlang afwezig door ziekte.
The post Pastoor Henk Gevaert uit Moorslede op non-actief gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »