Voorwaardelijke straf voor Fransman voor bezit negentien flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van negentien flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af. De rechter geloofde er evenmin iets van.

Een controle aan de snelwegparking in Marke op 17 juni 2024 leverde de opmerkelijke vondst op. “In Frankrijk is de verkoop van lachgas volledig vrij”, aldus de advocate van Aryless K. uit Roubaix. “Hij stopte op de parking onderweg naar zijn werkplek in Waregem. Er is geen enkel bewijs dat hij dat lachgas wou verkopen.”

“Waarom had je dan zoveel lachgas mee?”, vroeg de rechter zich af. “Om ballonnen voor enkele feestjes op te blazen”, antwoordde K. “Ik had geen flauw benul hoeveel er nodig was om één ballon op te blazen.” “Je had genoeg lachgas aan boord om 1.500 ballonnen op te blazen”, merkte de openbare aanklager op.

Ze geloofde niets van de verklaring van K. en vroeg een veroordeling tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Daar ging de rechter ook op in. K. moet ook een boete van 800 euro betalen. (LSi)

The post Voorwaardelijke straf voor Fransman voor bezit negentien flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘EHBG’-stickers voor Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg

Van 1 tot 10 oktober vindt de jaarlijkse tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid plaats, dit jaar met het thema ‘omgaan met moeilijke perioden’. Stad Oostende grijpt deze tien dagen aan om mentaal welzijn in de kijker te plaatsen en slaat daarvoor de handen in elkaar met diverse partners. De stad lanceert daarbij een ‘EHBG’-sticker, die op verschillende plaatsen zal aanwijzen

Lees meer »

Zondag steekt zaterdag voorbij als drukste moment in de supermarkt: op deze dagen winkel je het rustigst en hier kan je een extra korting scoren

De nieuwste veldslag in de supermarktoorlog in ons land wordt uitgevochten op zondagvoormiddag. Steeds meer supermarkten openen dan de deuren. Met resultaat: want ook de consument vindt massaal de weg op de dag des Heren. Een goudmijn voor de ene, een pijnlijk nadeel voor de ander. Of hoe Delhaize op zijn beurt grote concurrent Colruyt pijn doet. Wij gingen na

Lees meer »

Eerste bruidegom is verliefd in ‘Blind getrouwd’, ander koppel lijkt nu al uit elkaar te groeien: “Ik kan je moeilijk lezen”

Ze trouwden als laatsten, maar uiten hun gevoelens als eersten. Op huwelijksreis springen de vonken eraf tussen Jonas en Britt, al lijkt die laatste toch iets voorzichtiger dan haar echtgenoot. En ook bij Simen en Larissa is het de bruidegom die zijn gevoelens op tafel legt. Hij geeft toe dat zijn huwelijk hem soms onzeker maakt. “Ik kan je moeilijk

Lees meer »

KIJK. Axel ontmoet man die twee keer van geslacht veranderde in ‘Axel in Amerika’: “De duivel had me in zijn macht”

In de laatste aflevering van ‘Axel in Amerika’ maakt Axel Daeseleire (55) nog een stop bij de Global Vision Bible Church, waar de diep gelovige gemeenschap volledig in de ban is van pastoor Greg Locke. Een van de leden onderging zelfs een volledige transitie naar vrouw, maar besloot onder invloed van de pastoor én de kerk weer man te worden.

Lees meer »

Hoofdkantoor MR in Sint-Gillis gevandaliseerd na pro-Palestijnse betoging, Bouchez: “Achterlijk tuig”

Het hoofdkantoor van de Franstalige liberale partij MR in Sint-Gillis is gevandaliseerd na een betoging voor een staakt-het-vuren in Libanon en Palestina. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bekendgemaakt via sociale media. Het kantoor werd beklad met graffiti en er werd een raam ingeslagen. De politie zal dit weekend patrouilles inzetten in de buurt van het gebouw.

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel gaat er na 70 kilometer al alleen vandoor, Stuyven eerste achtervolger

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

De Sint-Baafsschutters vieren hun kampioenen

De Sint-Baafsschutters organiseerden hun prijsuitreiking voor hun Open Brugs Kampioenschap op de liggende wip voor luchtkarabijn en op de kleppen voor luchtpistool. Daarnaast werden ook de Brugse kampioenen gehuldigd. Voor de liggende wip karabijn met steun zijn de winnaars bij de heren: Open Brugs en Brugs kampioen Johnny Roels (Sint-Baafsschutters), bij de dames: Open Brugs
The post De Sint-Baafsschutters

Lees meer »