Voelt het onderwijsveld zich in de steek gelaten door minister Demir?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau stelt dat “het hele onderwijsveld zich in de steek gelaten voelt door Zuhal Demir”. De kersverse Vlaamse minister van Onderwijs (N-VA) verkiest burgemeester van Genk te worden indien ze “een ruime meerderheid” haalt bij de gemeenteraadsverkiezingen van komende zondag. Dat zou in onderwijsmiddens in het verkeerde keelgat schieten, stelt althans Rousseau. Maar klopt dat? 

Meer krantenkoppen in België

Onze man geeft ‘Dwars door de Lage Landen’ 8 op 10: “Absurder dan dit wordt wandel-tv echt niet”

In het tweede seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ wandelt Arnout Hauben (48) opnieuw gezapig door Nederland en Vlaanderen, hunkerend naar spontane ontmoetingen. Zijn zoektocht levert niet alleen trage herfstbeelden en vergezichten op, maar toch ook weer enkele ware diamantjes. “Al mag het uitpakken van zijn voorkennis soms wel iets minder betweterig.”

Lees meer »

Gratis rommelmarkt voor kinderspullen

Op woensdag 16 oktober kun je in de zaal van ontmoetingscentrum LDC Den Tap terecht voor een gratis rommelmarkt met kinderspullen. Initiatiefneemster is Nouchka Hosten, werkzaam bij Curando. “Vorig jaar kregen we opvallend veel steun”, aldus Nouchka.
The post Gratis rommelmarkt voor kinderspullen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud-leerlingen VBS Houthulst halen herinneringen op tijdens reünie

Onlangs werden alle oud-leerlingen van VBS Houthulst, geboren in 2006 uitgenodigd. Deze jongeren staan als 18-jarigen op de valreep naar de volwassenheid en dan is een bezoek aan hun lagere school heel leuk. Ze haalden vele herinneringen aan de lokalen, de juffen en de meesters op. Ze bezochten ook als primeur de nieuwe sportzaal die
The post Oud-leerlingen VBS

Lees meer »

Hezbollah-leider “voorlopig” begraven op onbekende locatie – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah die vorige week vrijdag door een Israëlische aanval gedood werd, is op een onbekende locatie begraven. Dat meldt een anonieme bron dichtbij Hezbollah vrijdag. Nasrallah werd “voorlopig” begraven in afwachting van omstandigheden die een volksbegrafenis zullen toelaten. Momenteel is dat volgens de bron niet mogelijk vanwege dreigementen van Israël om de begrafenis en iedereen

Lees meer »

Nathan Verheule wil met SV Moorsele promoveren naar derde provinciale

SV Moorsele B speelde vorige speeldag 0-0 op FC Marke B en krijgt komende zaterdag buur FC Dadizele B over de vloer. Moorsele doet het met een gedeelde zesde plaats niet onaardig en is op eigen veld favoriet tegen de Dadizeelse buren. “Of die derby leeft? Tegen Menen stonden de zenuwen meer gespannen”, weet speler Nathan Verheule (21).
The

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »

Hans schrijft mooiste monoloog over AI en wint schrijfwedstrijd Confrérie Gerard Vermeersch in Ieper

Met een schrijfwedstrijd voor monoloog met als thema ‘AI of IA’ heeft de Confrérie Gerard Vermeersch zondagavond 6 oktober de Tiende Gerard Vermeersch-prijs uitgereikt. Van de 43 inschrijvingen bleven er uiteindelijk vijf over die volgens de jury de moeite waard waren. De drie beste werden bekroond met een geldprijs en trofee.
The post Hans schrijft mooiste monoloog over AI

Lees meer »

“Wel of niet met Jos, en hoe zit het met sociale woningen?”

De zevende dag hield het simpel één week voor de gemeenteraadsverkiezingen: een debat met vijf Antwerpse lijsttrekkers. Een wat eigenaardige keuze, aangezien er toch 285 gemeenten zijn in Vlaanderen waar de macht in het gemeentehuis op het spel staat. Maar er valt dan ook wat te beleven onder de Onze-Lieve-Vrouwetoren en zo bleef het overzichtelijk. Het werd ook een interessante

Lees meer »

Erdogan: “Israël zal vroeg of laat prijs betalen voor genocide” – Tien Libanese brandweermannen gedood bij luchtaanval

“Israël betaalt vroeg of laat de prijs van de genocide die het al een jaar blijft plegen.” Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezegd op X. Bij Israëlische luchtaanvallen in het zuiden van Libanon zijn tien brandweermannen gedood toen hun kazerne aangevallen werd. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »