Vijftiger voor rechter na slagen aan man die geen plaats wou maken

Een 50-jarige man uit Ieper moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat hij het aan de stok kreeg met iemand die zijn bromfiets niet van het voetpad wou halen. “U hebt uw zoontje willen beschermen, maar u hebt de situatie nog erger gemaakt dan dat ze al was.”

De feiten speelden zich af toen de man, die al twee jaar in Ieper woont, zijn 3-jarig zoontje naar school bracht. Op een bepaald moment stonden er jongeren met een bromfiets op het voetpad en die wilden geen plaats maken. “Die man verplaatste dan maar zelf een van die voertuigen om verder te kunnen wandelen”, vertelt zijn advocaat, meester Sylvain Colaert op de rechtbank van Ieper. “Een van die jongeren ging mijn cliënt achterna en gaf hem een slag. Hij vreesde voor zijn kind en gaf hem duw en een schop. Volgens de openbare aanklager zag een getuige hoe de beklaagde de jongeman vastgreep bij de keel, waarop er duw- en trekwerk volgde. Tussen de twee werd een bemiddeling opgestart, maar de beklaagde ging niet akkoord met de schade. Een gevolg is dat hij zich nu moet verantwoorden voor slagen en verwondingen op de rechtbank, waar hij een werkstraf riskeert.

“Mijn cliënt heeft explosief gereageerd”, aldus zijn raadsman. “Hij beseft dat en bood ook zijn excuses aan. Ook het slachtoffer gaat niet vrijuit. Hij was verbaal arrogant tegen de politie.” De verdediging hoopt op opschorting van straf. “U hebt uw zoontje willen beschermen, maar u hebt de situatie nog erger gemaakt dan dat ze al was”, kreeg de beklaagde van de rechter te horen. Vonnis op 4 november.

The post Vijftiger voor rechter na slagen aan man die geen plaats wou maken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie: “Samen uit, samen thuis”

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en Snapberichten lijken voldoende te zeggen. Geen nood: beiden werden samen veroordeeld.
The post Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie:

Lees meer »

“Ongekend wreed”: tiener vijftig keer gestoken en levend verbrand in Marseille

In de Franse stad Marseille werd woensdag een 15-jarige jongen vijftig keer gestoken en daarna levend verbrand, zeggen aanklagers. De feiten zouden te maken hebben met rivaliteit tussen twee drugsbendes in de regio, en zijn gelinkt aan een tweede moord die vrijdag werd gepleegd door een 14-jarige jongen. De procureur van Marseille, Nicolas Bessone, beschreef de feiten zondag als “ongekend

Lees meer »

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Twee vriendinnen organiseren inzamelactie voor Rachèle: “Zodat ze na deze ziekte van haar kindertijd te genieten”

Nadia Callewaert (48) uit Brugge en Veerle Declerck (48) uit Pittem zullen zondag 6 oktober deelnemen aan de halve marathon in Brugge en daarmee geld inzamelen voor de kleuter Rachèle (4) uit Pittem. Rachèle leed aan een levensbedreigende ziekte, waarvoor ze een stamceltransplantatie nodig had. Na veel zoeken werd er uiteindelijk een donor gevonden. Sindsdien gaat Rachèle er stapje per

Lees meer »

Twee bestelwagen en woning vatten vuur na ontploffing, volgens buren door molotovcocktail: buurtbewoner naar ziekenhuis

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene zijn zondagochtend twee bestelwagens uitgebrand. Ook een woning liep schade op. Een buurtbewoner moest met rookintoxicatie afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Enkelband met alcoholmeter straks ook in België? Vlaamse regering wil proefproject in 2025: “Op deze manier heeft justitie stok achter de deur”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Nieuwe openingsuren, workshops en masterclasses bij Frieda’s Wine & Tea

Nu we stilaan de gezelligste periode van het jaar naderen kijkt Frieda’s Wine & Tea aan de Grijze-Zustersstraat alvast uit naar 2025. “De winkel zal van oktober tot eind december enkel open zijn op zaterdagnamiddag van 14 tot 18 uur zodat ik me kan voorbereiden op de nieuwe workshops en masterclasses voor volgend jaar.”
The post Nieuwe openingsuren, workshops

Lees meer »