“Veiligheid kwam in het gevaar”: renners beslissen zelf om koers te staken, Evenepoel en co weer richting bus

Geen nieuw duel tussen Remco Evenepoel en wereldkampioen Tadej Pogacar. Met nog 109 kilometer voor de boeg, besloot het peloton om de koers te staken. De hevige regenval van de afgelopen uren maakte het onverantwoord om verder te fietsen. De renners zijn weer op weg naar de ploegbus. 

Meer krantenkoppen in België

Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project

Na de uitrol van High Five voor de Hoogleedse centrumscholen, stapt nu ook de school Gits Groeit mee in dit project. Bij de start van de Week van de Mobiliteit kwam superheld Five van het project de aftrap geven in de school Gits Groeit.
The post Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start

Zaterdag kort voor de middag ging een nieuwe editie van het Garnaalkrokettenfestival van start. Alle 7.000 tickets zijn al de deur uit. “Dit event hoort gewoon bij Oostende.”
The post Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst over gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kan je het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Anne-Marie (63) schrijft en tekent boekje dat bezoek aan oogarts makkelijker moet maken: “Voor kinderen én ouders”

Oogarts Anne-Marie Heirbaut uit Roeselare had tot vorig jaar haar praktijk in Izegem en merkte dat veel kinderen bij een bezoek niet goed waren voorbereid. “Kinderen denken altijd dat ze met een bril zullen buiten wandelen, terwijl dat vaak niet zo is.”
The post Anne-Marie (63) schrijft en tekent boekje dat bezoek aan oogarts makkelijker moet maken: “Voor kinderen

Lees meer »

Voorzitter van hondenschool Hond en Gezel in Oostkamp diep onder de indruk na zware brand: “Het was erg om te zien, die vlammen die door het dak sloegen”

De zware brand in de hondenschool in Oostkamp van zondagavond 6 oktober heeft ook bij Eddy Parret, de voorzitter van Hond en Gezel een diep indruk nagelaten.
The post Voorzitter van hondenschool Hond en Gezel in Oostkamp diep onder de indruk na zware brand: “Het was erg om te zien, die vlammen die door het dak sloegen” appeared first

Lees meer »

België stuurt militairen naar Cyprus om landgenoten te repatriëren uit Libanon

De Belgische federale regering heeft een marsorder uitgevaardigd om Belgische militairen vandaag nog naar Cyprus te sturen. Daar zullen ze stand-by staan om landgenoten uit Libanon naar België te repatriëren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en zijn cameraman Stijn De Smet

Lees meer »

Loodgieter staat terecht voor zware feiten van voyeurisme: hij begluurde eigen vrouw en plaatste camera’s bij klanten

In Gent is een loodgieter voor de rechter verschenen die stiekem camera’s had geplaatst om zijn toenmalige vrouw en enkele klanten te begluren. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Er is 4 jaar celstraf gevraagd, waarvan de helft effectief, voor zware feiten van voyeurisme. De man stal ook harde schijven en USB-sticks vol met familiefoto’s en bezat een grote hoeveelheid beelden van

Lees meer »

Dorien L. getuigt over haar toxische affaire met Stijn Marchand: “Ik was bang dat hij ging flippen. Je moest niet tegen zijn kar rijden”

“Dorien was geen flierefluiter.” Dat werd vooraf over de vrouw verteld, en dat beeld werd bevestigd tijdens haar getuigenis. Twee jaar is Dorien L. inmiddels weduwe. Ze blijft achter met de kinderen. Meer dan een uur vertelde ze over de ravage die haar ex-minnaar heeft aangericht. “Mijn kinderen missen hun papa enorm. Dit litteken dragen wij een leven lang mee.”

Lees meer »