Voor de tweede editie van het bierfestival ‘Atelier Fermenté’ strijken zaterdag 7 december vijf West-Vlaamse microbrouwerijen neer in Atelier Nooitgedacht. “Als uitbreiding van de fermentaties voegen we nu ook wijn, mede en cider toe aan de line-up”, zegt Arn Simoens (39) van de Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist.
“Vorig jaar was een schot in de roos. We mochten meer dan 300 bezoekers ontvangen. We houden het bewust klein en blijven zeer bewust kiezen voor kleine, jonge, startende microbrouwerijen uit de regio. Zo krijgt iedereen de kans om naast onze Ruimtegistbieren ook bieren te proeven van BramBrass uit Heestert, de foederbieren van SOSAB uit Heule, Straetebrouwerie uit Desselgem en de Circusbrouwerij uit Zwevegem. Allemaal biervrienden”, zegt Arn.
Ook wijn, mede en cider
“Met ‘Atelier Fermenté Twee’ focussen we uiteraard nog altijd op bier, maar we willen het graag opentrekken naar alle vormen van fermentaties en voegen nu ook het dichtstbijzijnde wijndomein Beerbosch uit Sint-Denijs toe aan de line-up, alsook de mede en cider van De Mederie uit Pottes. In de toekomst willen we nog non-alcoholische kefir en kombucha aanbieden op het festival.”
Totaalbeleving
Met hamburgers (vlees en vegan) van de Boekenkok en Le Seitanist, een internationaal bierjurylid als gastspreker om 17 uur over het onderwerp ‘hout-alcohol-fermentatie’ en live muziek door A Sombra da Bananeira vanaf 20 uur tot in de late uurtjes wordt Atelier Fermenté Twee een totaalbeleving.
Atelier Fermenté gaat opnieuw door in Atelier Nooitgedacht aan de Hendrik Consciencestraat van medeorganisator Ruben Wensink (34). “Ik promoot graag lokale brouwerijen en het is ook interessant om andere bieren te schenken dan de gekende. Mijn favorieten komen erna op de kaart van Atelier Nooitgedacht. Trouwens, 7 december, wie weet komt de Sint langs”, knipoogt Ruben.
Atelier Fermenté Twee opent de deuren om 14 uur. Voor 1 jeton (15 cl) betaal je 2,5 euro. Een startpakket is 20 euro (6 jetons + een Ruimtegistglas die je niet moet inruilen).
The post Tweede editie bierfestival ‘Atelier Fermenté’: “We trekken het open naar alle vormen van fermentaties” is provided by KW.be.