Twee Franse skistations sluiten definitief wegens te weinig sneeuw

Twee middelgrote Franse skistations, Alpe du Grand Serre en Seyne-les-Alpes, gingen afgelopen weekend voorgoed dicht. Volgens de lokale besturen is dit te wijten aan het gebrek aan sneeuw en een te lage rentabiliteit.

 

Meer krantenkoppen in België

“Voetbalgeweld van dit kaliber zagen we hier nog nooit”: Supporters SK Beveren bekogelen politie met al wat ze maar kunnen vinden

Dat zwaar supportersgeweld ook in 1B mogelijk is, heeft de politie zaterdagavond in de straten van Beveren mogen ondervinden. Na de wedstrijd van SK tegen streekgenoot Lokeren-Temse probeerde een groep van zowat vijftig heethoofden de harde kern van de bezoekers te bereiken, tot agenten hen de doorgang versperden. Maar toen richtten ze hun agressie op al wat blauw was, met

Lees meer »

Senioren triomferen opnieuw in Neos Dictee tegen studenten

Op dinsdag 8 oktober gingen de senioren van Neos West-Vlaanderen opnieuw de strijd aan met journalistiekstudenten van Howest in een spannend taalduel. Dichter Joris Denoo zorgde voor de nodige valkuilen in het dictee, maar Christine Himpens (71) wist ze allemaal te omzeilen en diende een foutloos dictee in.
The post Senioren triomferen opnieuw in Neos Dictee tegen studenten appeared

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Burgemeester in Mexico nog geen week na benoeming vermoord

De burgemeester van de Mexicaanse stad Chilpancingo is nog geen week na zijn benoeming vermoord. Alejandro Arcos was zes dagen lang de burgemeester van de stad met zo’n 280.000 inwoners in het zuidwesten van het land. Hij bezocht in die periode onder meer een gebied dat getroffen was door orkaan John.

Lees meer »

Tegen alles wat woke is: wie is ‘postergirl’ Els van Doesburg, de gedoodverfde opvolgster van burgemeester Bart De Wever?

‘De Wever Van Doesburg 24’ prijkt op een witte sweater die ze op tv draagt. “Heel mijn team heeft er één, maar ik denk dat Bart die vooral in zijn vrije tijd aantrekt.” Els van Doesburg (35) is De Wevers ‘running mate’. Ze kan met haar Hollandse roots burgemeester van Antwerpen worden. En dat zal een conservatieve en vlotgebekte zijn

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer: ook in Sportpaleis aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Belgische neanderthalers aten vogels en maakten werktuigen van de botjes

Snijsporen op vogelbotjes uit de grot Scladina, in de buurt van Namen, geven aan dat neanderthalers er verschillende vogelsoorten aten en van sommige botjes gebruiksvoorwerpen maakten. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Natuurwetenschappen en de universiteit van Luik. Scladina is nog maar de tweede vindplaats die aantoont dat neanderthalers werktuigen maakten van het bot van een vogel.

Lees meer »