Trump stuurde tijdens pandemie stiekem covidtests naar “bange” Poetin

Donald Trump (78) heeft tijdens de coronacrisis in alle stilte een lading tests naar de Russische president Vladimir Poetin (72) gestuurd. Dat onthult de bekende Amerikaanse onderzoeksjournalist Bob Woodward (81) in zijn nieuwe boek ‘War’. 

Meer krantenkoppen in België

De Bruyne en Lukaku worden parttime Duivels

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku vroegen en kregen het statuut van “parttime Duivel” waardoor ze dit kalenderjaar niet meer in actie hoeven te komen in de Nations League. Welk signaal sturen ze daarmee naar de spelersgroep?

Lees meer »

Traktaat voor bewoners van de Nijverheidsstraat

In de loods van de familie Delmotte in de Nijverheidsstraat kwamen talrijke bewoners uit deze straat bijeen. Niet voor een buurtfeest, wél voor een dankjewel namens de gemeente. De inwoners ondervonden immers een tijdlang problemen door de werkzaamheden in de straat, die door de weersomstandigheden langer duurden dan voorzien. Er waren zo’n 65 bewoners aanwezig.
The post Traktaat voor

Lees meer »

Oud-leerlingen gemeenteschool komen samen voor reünie

De oudervereniging van VBS Oogappel in Lo organiseerde op zondag 22 september een zomerbarbecue. Naar aanleiding daarvan werden de leerlingen van de vroegere gemeenteschool die in 1997, 1998 en 1999 afstudeerden uitgenodigd voor een reünie. In de voormiddag kwamen ze samen met enkele van hun oud-leerkrachten en kregen ze een rondleiding op de school. Daarna
The post Oud-leerlingen gemeenteschool

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

Korporaal Philippe (65) uit Komen na 44 jaar met pensioen: “Veel tijd doorbrengen met mijn familie”

Na 44 jaar actieve dienst als vrijwilliger heeft korporaal Philippe Lahousse (65) zijn helm definitief aan de haak gehangen. De man zette zich meer dan vier decennia in voor zijn gemeente, vaak met gevaar voor eigen leven. De brandweerman-op-rust gaat zich alvast niet vervelen, want een grote familie zit op hem te wachten.
The post Korporaal Philippe (65) uit

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »