Tom Lobbestael is coach van de beloften van KFC Damme

Tegen nieuwkomer KSV Jabbeke B won de fusieploeg probleemloos. Tiener Kiano Baert heeft al zijn strepen verdiend en groeide binnen de kortste tijd uit tot een sterkhouder. In zijn zog volgt Senne Helewaut, die ook aan de start verscheen. Iets na het uur maakte Gennaro Wallaert zijn opwachting. Laatstgenoemde is geboren in 2008!

Jeugdwerking is geen ijdel woord bij KFC Damme. Hoofdcoaches Johnny Bleyaert en Koen Thiebaut maken dankbaar gebruik van het sublieme werk van Tom Lobbestael bij de beloften. “Voor mij is doorstroming de eerste prioriteit. Ik heb, toen onze T1 hier arriveerde, drie maanden nauw met hem samengewerkt als assistent. In die periode leerde ik enorm veel bij dat ik nu toepas op mijn jongens. Toen Koen Thiebaut arriveerde, keerde ik met liefde terug naar mijn beloften. Gennaro Wallaert, zoon van onze ondervoorzitter Jo, is het verst gevorderd in mijn kern, dus krijgt hij de gelegenheid om zich te tonen bij het vlaggenschip. Wel kan ik je verzekeren dat er anderen dicht op zijn hielen zitten.”

Gedeelde tweede plek

“Het jaar voor de fusie voetbalde ik nog bij KFC Moerkerke en fungeerde al als trainer bij de onderbouw. Toen KFC Damme boven de doopvont werd gehouden, maakte ik mij nuttig bij de lichting U21. Nu ben ik al drie seizoenen coach van de beloften. Ik werk dus heel nauw samen met de staf van de eerste ploeg. Regelmatig overleggen we en dan geef ik namen door die volgens mij mogen proeven van het grote werk. Met mijn advies wordt altijd rekening gehouden. We zijn één grote familie en volgen regelmatig de wedstrijden van onze dames of van jeugdploegen. Zelf tel ik 38 lentes en heb nog geen carrièreplanning gemaakt. Waarom zou ik, hier word ik door iedereen gerespecteerd. De eerste ploeg? Daar wordt rustig gebouwd zonder stress van wie dan ook. In een reeks met 13 teams prijken we op een gedeelde tweede positie. Onze eerstvolgende duels zijn derby’s tegen respectievelijk Steenbrugge en Eendracht Brugge. Dat zijn gevestigde waarden in de Brugse regio. Wij hopen onze positie te handhaven.” (JPV/foto JPV)

Zondag 13 oktober om 15 uur: KFC Damme – KSK Steenbrugge.

The post Tom Lobbestael is coach van de beloften van KFC Damme is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start

Zaterdag kort voor de middag ging een nieuwe editie van het Garnaalkrokettenfestival van start. Alle 7.000 tickets zijn al de deur uit. “Dit event hoort gewoon bij Oostende.”
The post Vierde editie Garnaalkrokettenfestival van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staking van Amerikaanse havenarbeiders afgelopen na voorlopig akkoord

De stakende dokwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een”principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »

Agenten VS veroordeeld om fatale arrestatie zwarte verdachte

Een federale jury in de stad Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee heeft donderdag drie voormalige politieagenten veroordeeld voor hun rol bij de dood van de zwarte automobilist Tyre Nichols. De 29-jarige Nichols werd in op 7 januari 2023 bij zijn arrestatie na een verkeerscontrole geschopt en geslagen met een wapenstok door vijf agenten, waaronder het drietal. Nichols overleed drie

Lees meer »

Bijzondere voorstellingen voor spektakel-musical 14-18

Dit weekend vonden er bijzondere voorstellingen van de Spektakel-musical 14-18 plaats in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs, speciaal aangepast voor slechthorenden en slechtzienden. Het theaterbedrijf zorgde daarmee voor een indrukwekkende en toegankelijke beleving voor mensen met een visuele of auditieve beperking.
The post Bijzondere voorstellingen voor spektakel-musical 14-18 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ambitieuze plannen voor voormalig gouvernement op de Burg terug naar af: “Nieuwe eigenaar wil zuiver residentieel project”

De plannen met het gouvernementsgebouw op de Burg – met luxeappartementen, exporuimte en een rooftoprestaurant – zijn weer van tafel. De eigenaar die ze zou ontwikkelen, met toparchitect David Chipperfield, heeft het complex immers doorverkocht. “Dit is heel pril, dus we weten nog niet wat de nieuwe plannen zijn”, zegt schepen Franky Demon.
The post Ambitieuze plannen voor voormalig

Lees meer »

“Daan was nog maar net papa geworden, ocharme dat kindje”: Gerd (33) en Daan (28) sterven na zware klap in Dilsen-Stokkem

Ze kenden elkaar al jaren, waren goede vrienden en besloten zaterdagavond samen tijdens een verjaardagsfeestje om eens een testritje te maken met Gerds Audi RS3. Dat testritje doorheen Dilsen-Stokkem liep echter dramatisch af en zowel Gerd Swinnen (33) als Daan Driessen (28) lieten het leven na een zware klap met de wagen. “Hij ging eigenlijk met de fiets naar dat

Lees meer »

Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar aanleiding van de tiendaagse Geestelijke Gezondheidszorg

De tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidzorg, die nog loopt donderdag 10 oktober, gaat niet onopgemerkt voorbij in zorgboerderij De Stege in Desselgem. “Heel wat jongeren hebben nood aan extra ondersteuning”, stelt Nathalie Sinnesael, “en dat willen we aan een ruimer publiek duidelijk maken via allerlei activiteiten”.
The post Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar

Lees meer »

Tweede editie bierfestival ‘Atelier Fermenté’: “We trekken het open naar alle vormen van fermentaties”

Voor de tweede editie van het bierfestival ‘Atelier Fermenté’ strijken zaterdag 7 december vijf West-Vlaamse microbrouwerijen neer in Atelier Nooitgedacht. “Als uitbreiding van de fermentaties voegen we nu ook wijn, mede en cider toe aan de line-up”, zegt Arn Simoens (39) van de Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist.
The post Tweede editie bierfestival ‘Atelier Fermenté’: “We trekken het open naar alle

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »