Tien gezinnen met buitenlandse roots op vakantie in Antwerpse Kempen in plaats van hun thuisland: “Goedkoper en genoten van de rust”

Afgelopen zomer zijn 10 gezinnen met buitenlandse roots op vakantie gegaan naar de Antwerpse Kempen als alternatief voor hun jaarlijkse verre reis naar hun land van herkomst. Zo wil de provincie Antwerpen nieuwe Belgen aansporen om dichter bij huis op vakantie te gaan. Annick Kashirahamwe, die roots heeft in Burundi, vertelt over haar fijne tijd in Vorselaar. 

Meer krantenkoppen in België

Anja Piepers kroont zich tot koningin vuurvogelschieting bij brandweerpost Kuurne

Maandagmiddag klonken er knallen op de parking van de brandweerpost in Kuurne, waar naar jaarlijkse traditie de vuurvogelschieting plaatsvond. Deze unieke sport, die steeds zeldzamer wordt, staat open voor zowel actieve brandweerlieden als erebrandweerlui. In totaal namen 46 brandweermannen en -vrouwen deel aan deze eeuwenoude traditie, waarbij ze met een geweer probeerden een doel te raken.
The post Anja

Lees meer »

Israël en Hamas, 1 jaar na 7/10: de oorlog die geen vrede zal brengen

Eén jaar na de moorddadige aanval van Hamasstrijders in het zuiden van het land voert Israël een oorlog die het hele Midden-Oosten dreigt mee te sleuren. Elk greintje menselijkheid wordt vermoord. Niemand voelt zich begrepen. Niemand krijgt de erkenning die hij wil. De Israëlische leiders willen, zo zeggen ze, voor eens en voor altijd komaf maken met elke bedreiging. Het

Lees meer »

“Zo eindigen initiatieven die het criminele Kiev-regime steunen”: pro-Russische hackers vallen Belgische overheidswebsites aan

Hackersgroep NoName heeft verschillende websites van Belgische overheden in het vizier genomen. Aan de hand van een zogeheten ‘distributed denial-of-service’-aanval of ‘DDoS’ zijn ze erin geslaagd om de websites van onder andere provinciebesturen onbereikbaar te maken. De aanleiding is de Belgische aankoop van artillerie die aan Oekraïne moet worden overgedragen.

Lees meer »

Ze ging nog snel een taart halen, maar richtte onder invloed ravage aan: waarom het gerecht spookrijdster J. (25) verdenkt van doodslag

Spookrijdster J. had vrijdagnacht drugs genomen, en ’s ochtends pillen om haar ADHD te onderdrukken. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het gerechtelijk onderzoek naar het dramatische verkeersongeval op de A19 in Zonnebeke zaterdagochtend. Omdat ze geen moment uitweek om een crash te vermijden, zit de 25-jarige verwarde vrouw vast wegens (poging) doodslag.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Hendrik De Graeren het pestschilderij

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Hendrik De Graer en het pestschilderij.
The post Bruggeling onder de loep: Hendrik De

Lees meer »

Antwerpse politie knipt eerste illegale e-step doormidden: “Ze zijn levensgevaarlijk en moeten verboden worden”

In een opvallende actie heeft burgemeester Bart De Wever de eerste ‘illegale e-step’ eigenhandig doormidden geknipt. Het gebaar markeert de start van een strengere aanpak op de Antwerpse wegen. “In de afgelopen twee jaar stelden we meer dan 4.000 processen-verbaal op voor overtredingen met steps, en namen we 320 steps in beslag,” zei De Wever. Wanneer kan je zelf met

Lees meer »