Studenten uit Peking op bezoek in Blankenberge: “Unieke kans om elkaars cultuur te leren kennen”

Twaalf Chinese studenten, afkomstig uit Beijing, verblijven momenteel in Blankenberge.

De Chinese delegatie logeert tijdens hun verblijf bij Blankenbergse gastgezinnen, en maakt tijdens hun verblijf kennis met alles wat de badstad te bieden heeft. Op de planning staan daarnaast nog enkele culturele uitstappen naar Brugge en Brussel, en de studenten zullen ook enkele dagen les meevolgen in de twee secundaire scholen in Blankenberge. “Een unieke gelegenheid om elkaars cultuur beter te leren kennen”, klinkt het. Het uitwisselingsproject met de Chinese hoofdstad vindt ondertussen al voor de negende keer plaats. (WK)

The post Studenten uit Peking op bezoek in Blankenberge: “Unieke kans om elkaars cultuur te leren kennen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee Belgen gewond geraakt na Israëlische aanval op hulpverlenerspost in centrum van Beiroet

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt, ook twee Belgen. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van

Lees meer »

“We willen ons leven niet riskeren”: verboden bivakmutsen alomtegenwoordig in ons voetbal, waarom is ingrijpen zo moeilijk?

De voetbalwet laat gemaskerde fans niet toe, toch zijn ze schering en inslag in de stadions. Kijk naar de ontspoorde Antwerpse derby vorig weekend, maar ook op de tribunes van Anderlecht, Genk, Standard of Club duiken ultra’s met bivakmuts op. En niemand grijpt in. Waarom gedoogt de politie het en andere hamvragen rond de bivakmuts: “Ze willen de sterkste, grootste

Lees meer »

Verzekeringscomité Riziv komt met besparingsvoorstel op begroting 2025

Het Verzekeringscomité van het Riziv is het maandag eens geraakt over een begroting voor volgend jaar waarop 216 miljoen euro wordt bespaard. De belangrijkste besparingen zitten bij de geneesmiddelensector, honoraria voor telefonische artsenconsultaties, implantaten en tandzorg. Het was geen gemakkelijke klus, zegt voorzitter Luc Van Gorp van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC), maar “we kunnen met dit voorstel de bescherming

Lees meer »

Spaanse koning Juan Carlos in val gelokt door zijn voornaamste minnares: “Ze kreeg miljoenen peseta’s dankzij die foto’s”

De voormalige Spaanse vorst Juan Carlos (86) heeft volgens de lokale media meer dan honderd minnaressen gehad, maar daarvan was nog nooit één enkele foto als bewijs. Tot nu. De zoon van zijn voornaamste minnares Bárbara Rey (74) bezorgt hem een serieuze kater. Hij vertelt in een interview met ‘Privé’ hoe de monarch in de val werd gelokt met belastende

Lees meer »

Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op

In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.
The post Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijftienjarige vermoedelijke islamist opgepakt in Duitsland

Een 15-jarige vermoedelijke islamist uit de Duitse stad Wuppertal is vorige maand opgepakt: hij wordt ervan verdacht plannen gemaakt te hebben om een aanslag te plegen. Dat melden aanklagers in het naburige Düsseldorf donderdag. De jongeman wordt vastgehouden sinds 20 september. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »