Spectaculaire resultaten of toch vooral gebakken lucht? Dubieuze kankerkliniek onder vuur

Tal van kankerpatiënten uit België en andere Europese landen hebben de voorbije jaren grote sommen betaald voor een dubieuze immuun­therapie van Immucura. De beloftes van het bedrijf zijn niet gefundeerd in wetenschappelijk onderzoek. “De antwoorden die patiënten kregen, waren absoluut niet onderbouwd.”

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De zus van Metejoor en een man in rode leren outfit: VRT selecteert in alle stilte artiesten voor ‘Eurosong 2025′

Wie mag voor ons land naar Basel? Tijdens een grote ‘Eurosong’-finale op Eén zal beslist worden wie in mei onze driekleur zal verdedigen op het Eurovisiesongfestival. De VRT hield de afgelopen weken geheime audities onder de Reyerstoren, waar een ruim 30-koppige jury acht kandidaten selecteerde. De openbare omroep houdt de lippen stijf op elkaar, maar wij onthullen nu al exclusief

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Ze ging de wereld rond na Hamas-terreur op muziekfestival, nu spreekt de ‘lady in red’ opnieuw: “Ik dacht maar één ding”

Daar rende ze dan in de woestijn, met haar felrode sjaal om haar schouders. Lopend voor haar leven tussen alle anderen, terwijl ze net allemaal nog stonden te dansen op een festival. De foto van ‘the lady in red’ werd samen met het beeld van de wanhopig schreeuwende Noa Argamani (26), die achterop een motor werd ontvoerd door Hamas-militanten op

Lees meer »

Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege

SIGO Eernegem lanceert een nieuwe vindplaats voor eerstelijnspsychologische hulpverlening (ELP). Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgpartners in de regio. Lokale huisartsen, CLB’s, scholen en welzijnsorganisaties zullen nauw samenwerken met het ELP-team om een integrale en efficiënte zorgverlening te garanderen.
The post Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe ‘Hel van Mjinde’ ingehuldigd met zege: “Dankzij deze investering kunnen we doorgroeien en ambiëren we om een topclub worden”

Na een jaar van hard labeur onderging de gloednieuwe ‘Hel van Mjinde’ zijn vuurdoop. De spelers van Decospan Volley Team Menen versloegen in een uitverkochte derbytopper kampioen Knack Roeselare met 3-1 (25-15, 17-25, 25-23 en 30-28). Zo zorgden ze voor het gedroomde scenario van een geslaagde inhuldigingsavond, want Menen komt alleen aan de leiding in de Lotto Volley League.

Lees meer »

Wie heeft Ludo uit Bredene gezien?

Op dinsdag 1 oktober 2024 omstreeks 11.30 uur verliet de 49-jarige VAN KERSCHAVER Ludo zijn woning gelegen in de Noordzeestraat te Bredene. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Ludo uit Bredene gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pokeren over oorlog en vrede

21:08 Een jaar na de terreuraanslagen van Hamas ziet Israël een kans om zijn stempel te drukken op het Midden-Oosten. De recente successen tegen Hamas, Hezbollah en Iran zijn echter geen garantie voor een d…

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Nobelprijs fysica gaat naar pioniers in artificiële intelligentie

De Amerikaan John Hopfield en de Britse Canadees Geoffrey Hinton krijgen dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde. De computerwetenschappers worden onderscheiden voor hun onderzoek naar neurale netwerken en lerende machines. Dat zijn belangrijke technieken die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie.

Lees meer »

Jubileumeditie van Zoute Grand Prix schiet uit startblokken, al hing toekomst aan zijden draadje: “En toen belde Marc Coucke”

Een veiling van 20 miljoen euro, 225 exclusieve oldtimers, zeventien automerken én twee Europese premierès: donderdag schoot de 15de Zoute Grand Prix uit de startblokken. Vier dagen lang is Knokke-Heist het walhalla voor honderdduizenden autoliefhebbers. Tegelijk is er ook opluchting dat het prestigieuze auto-evenement überhaupt nog bestaat. “Het is miraculeus wat hier verwezenlijkt werd”, zegt CEO Koen Van Hout.

Lees meer »

Grote politiecontrole tegen mensenhandel op E40 in Luik

Op de E40-snelwegparking Walhorn bij Lontzen, in de provincie Luik, is woensdag een grote politiecontrole gehouden in de strijd tegen mensenhandel. Het doel van de actie, die acht uur duurde, was niet zozeer om slachtoffers te vinden, maar vooral om materiaal zoals bootjes, motoren en reddingsvesten te onderscheppen die worden gebruikt door smokkelaars.

Lees meer »