Overtreedt Ryanair de privacyregels? Waakhond start onderzoek naar gezichtsherkenning door vliegmaatschappij

De Ierse privacywaakhond DPC is op vraag van de EU een onderzoek gestart naar de gezichtherkenningstechnologie van Ryanair. De maatschappij zegt dat ze die technologie gebruikt om “klanten te beschermen tegen fraude”, maar volgens de EU is er mogelijk een inbreuk op de privacyregels.

 

Meer krantenkoppen in België

Goose viert dit weekend z’n twintigjarig bestaan in stijl: “Even stilstaan, om er daarna weer voluit voor te gaan”

De legendarische Kortrijkse elektrorockband Goose, bestaande uit Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert, viert dit weekend op eigen bodem z’n twintigste verjaardag. De band heeft vele mooie momenten om op terug te blikken en wil dat in de komende periode uitgebreid doen. Dat doen ze met een show in de Lotto Arena, een compilatiealbum en een heus

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

“Ze reden niet voluit in de achtervolging”: Stuyven niet blij met Belgische ploegmaats Van der Poel

Geen Belgische wereldtitel op de Brabantse (gravel)wegen. Goud voor Mathieu van der Poel en daar hadden de Belgen elk hun eigen koersverhaal over. Zo wijst thuisrijder Jasper Stuyven – die net naast het podium viel – naar Quinten Hermans (derde) en Gianni Vermeersch (vijfde), van wie hij het spijtig vond dat ze niet voluit meereden in de achtervolging op Van

Lees meer »

Gecontroleerd overstromingsgebied Blekerijbeek in gebruik genomen: “Hier kan 34.000 m³ water gebufferd worden”

In aanwezigheid van Bart Naeyaert, gedeputeerde Integraal Waterbeleid, werd het gecontroleerd overstromingsgebied (GOG) Blekerijbeek officieel in gebruik genomen. De aanleg van dit bufferbekken, waarvan de werken van start gingen in juni dit jaar, moet de dorpskern van Ichtegem bij hevige regenval vrijwaren van wateroverlast.
The post Gecontroleerd overstromingsgebied Blekerijbeek in gebruik genomen: “Hier kan 34.000 m³ water gebufferd worden”

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge

In de Residentie Ten Eeckhoute op de Garenmarkt in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Cornelis Labeur. Hij werd op 28 september 1924 geboren in Sint-Agatha Berchem. Hij is van Nederlandse afkomst. Zijn hele familie Labeur woont in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.
The post Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nobelprijs fysica gaat naar pioniers in artificiële intelligentie

De Amerikaan John Hopfield en de Britse Canadees Geoffrey Hinton krijgen dit jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde. De computerwetenschappers worden onderscheiden voor hun onderzoek naar neurale netwerken en lerende machines. Dat zijn belangrijke technieken die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie.

Lees meer »