Oudste zoon van Osama bin Laden verbannen uit Frankrijk nadat hij “terrorisme verheerlijkte”

De oudste zoon van Al-Qaeda-leider Osama bin Laden is Frankrijk uitgezet en mag niet terugkeren, nadat hij op sociale media opmerkingen had gemaakt die terrorisme verheerlijkten. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bruno Retailleau meegedeeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Activist vangt bot in rechtbank na GAS-boete voor protest met papieren vliegtuigjes: “Recht om vreedzaam te betogen is niet aangetast”

De politierechtbank in Antwerpen heeft maandag de GAS-boete bevestigd die vorig jaar aan activist Thomas Goorden werd opgelegd tijdens een niet toegelaten betoging aan het Antwerpse stadhuis met papieren vliegtuigjes. Goorden vocht die aan, omdat hij vond dat de GAS-boete zijn vrijheid om te betogen aantast. De rechtbank is het daar niet mee eens.

Lees meer »

Dan toch een happy end? Na scheiding, vechtpartij en contactverbod vindt prins Leka van Albanië nieuwe liefde

Dan toch een ‘eind goed, al goed’? De leider van de Albanese koninklijke familie, prins Leka (42), is opnieuw verliefd en heeft zijn nieuwe partner voor het eerst voorgesteld. Opmerkelijk, want nog geen negen maanden geleden was de prins getrouwd met een andere vrouw. Hun breuk groeide echter uit tot de smeuïgste koninklijke soap van het jaar: Leka raakte slaags

Lees meer »

Stan Dewulf blijft tot 2026 bij Decathlon AG2R La Mondiale

Stan Dewulf zal ook de komende twee seizoenen rijden voor Decathlon AG2R La Mondiale. De Stavelse Gentenaar rijdt straks nog de laatste koers van het seizoen: de Tour of Guangxi, een WorldTour-rittenkoers in China.
The post Stan Dewulf blijft tot 2026 bij Decathlon AG2R La Mondiale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spaanse koning Juan Carlos in val gelokt door zijn voornaamste minnares: “Ze kreeg miljoenen peseta’s dankzij die foto’s”

De voormalige Spaanse vorst Juan Carlos (86) heeft volgens de lokale media meer dan honderd minnaressen gehad, maar daarvan was nog nooit één enkele foto als bewijs. Tot nu. De zoon van zijn voornaamste minnares Bárbara Rey (74) bezorgt hem een serieuze kater. Hij vertelt in een interview met ‘Privé’ hoe de monarch in de val werd gelokt met belastende

Lees meer »

Acteur en scenarist Brik Van Dyck (52) overleden: “Altijd vol lof over West-Vlaanderen”

Grote verslagenheid binnen de Vlaamse showbizz, want deze ochtend werd bekend dat acteur en scenarist Brik Van Dyck op amper 52-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren heeft. Van Dyck was bekend van vele rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Fair Trade’, maar was ook mede-eigenaar van de Sven De Ridder Company, genoemd naar zijn boezemvriend.
The post Acteur

Lees meer »

ACJ Brugge One met revanchegevoelens naar bekermatch

Dit weekend staan er geen competitiewedstrijden op het programma, maar staat alles in het teken van de diverse bekers. Binnen de provincie werden enkele aantrekkelijke affiches geloot. Voor één ervan krijgt ACJ Brugge One de buren van Oostkamp Three op bezoek. Vorig seizoen eindigden beide ploegen in de top-3, maar Oostkamp werd kampioen en speelt dus een reeks hoger. De

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Zes arrestaties na aanslag met kalasjnikovs op Khaled (31), die vermoedelijk zelfs niet het juiste doelwit was

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dat heeft het Brussels parket bevestigd. Die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten

Lees meer »

Stiptheid treinen zakt na twee maanden weer onder 90 procent

De stiptheid van de treinen is in september uitgekomen op 89 procent: net geen negen op de tien binnenlandse reizigerstreinen kwam op tijd of met minder dan zes minuten vertraging aan op hun eindbestemming of in Brussel. Dat blijkt maandag uit cijfers op de opendatawebsite van spoornetbeheerder Infrabel.

Lees meer »

25 jaar geleden werd Sergio Quisquater op bijzondere wijze ‘opnieuw geboren’: “Ingeborg wist dat ik gemakkelijk slachtoffer was”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

LIVE JONGE DUIVELS. Karetsas en Stassin vervangen Delorge en Godts

De Belgische U21 speelt vrijdag (11 oktober) in Edinburgh tegen Schotland, vier dagen later komt Hongarije over de vloer aan Den Dreef in Leuven. België staat met 16 punten uit acht duels samen met Schotland gedeeld tweede in groep B. De negen groepswinnaars en drie beste tweedes kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar in Slowakije. De andere

Lees meer »

“Ik had nooit verwacht dat meditatie deel van mijn leven zou worden”: dit heeft Tom Waes geleerd uit “Kalm Waes”

“Op momenten dat ik in overdrive ga, doe ik mijn ogen dicht, dat geeft me veel rust.” Tom Waes is duidelijk veranderd sinds hij voor het programma ‘Kalm Waes’ leerde omgaan met stress. Professor en stressexpert Marie-Anne Vanderhasselt is een van de wetenschappers die hem hielp bij dat proces. Wat zijn haar meest essentiële tips om tot rust te komen?

Lees meer »