Orkaan Kirk is op weg naar ons land: “Vanaf woensdag gaat het regenen en waaien”

Dinsdag wordt het geleidelijk wisselend bewolkt met in de namiddag soms brede opklaringen. Lokaal is er kans op een buitje. Het is zacht bij maxima van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 19 graden over het westen. De wind waait matig. Woensdag verwachten we in ons land restanten van een orkaan. “Het gaat regenen en waaien”, legt VTM-weervrouw Jill Peeters uit. 

Meer krantenkoppen in België

“Vrijdag stond spookrijdster Jana D. nog terecht voor drugs achter het stuur”: Mario (63) overleden, vrouw en dochters zwaar gewond na frontale botsing

Vader Mario Laurier (63) overleden, zijn vrouw Nella (40) in levensgevaar en hun tweelingdochters van 13 gewond. De ravage die een 25-jarige spookrijdster zaterdagochtend aanrichtte op de A19 in Ieper is niet te overzien. Mario ontsnapte in 2002 al eens aan de dood, toen de ex-partner van zijn toenmalige vriendin hem aanviel met een mes, maar hij vond de liefde

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente?

Bijna honderd kinderopvanglocaties in West-Vlaanderen sloten in 2023 de deuren. Ondertussen kwamen er slechts 56 nieuwe initiatieven bij. Vooral het aantal onthaalouders slinkt zienderogen. “Voor een kleinschalige gezinsopvang zijn de uitdagingen groot.”
The post IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe ‘Hel van Mjinde’ ingehuldigd met zege: “Dankzij deze investering kunnen we doorgroeien en ambiëren we om een topclub worden”

Na een jaar van hard labeur onderging de gloednieuwe ‘Hel van Mjinde’ zijn vuurdoop. De spelers van Decospan Volley Team Menen versloegen in een uitverkochte derbytopper kampioen Knack Roeselare met 3-1 (25-15, 17-25, 25-23 en 30-28). Zo zorgden ze voor het gedroomde scenario van een geslaagde inhuldigingsavond, want Menen komt alleen aan de leiding in de Lotto Volley League.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: kan Tongeren zaterdag broodnodige punten pakken in Limburgse derby tegen Bocholt?

Tijd voor een derby in 2de Afdeling! Tongeren ontvangt Bocholt en de thuisploeg verkeert alleszins in puntennood. Met twee punten uit vijf matchen is de ploeg allerlaatste in de stand, Bocholt is dan weer vijfde met acht punten. Wordt het een doelpuntenfestival? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zaterdag (20u) LIVE uit op HLN!

Lees meer »

Helemaal in het nieuw: Pogacar toont regenboogoutfit en aangepaste fiets voor Ronde van Emilia

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) morgen in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Tot soms wel 10 keer per week frietjes op het menu: Matthias Diependaele is duidelijk fan. Maar hoe ongezond is zijn verslaving juist?

Dat Matthias Diependaele, onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren in onze krant liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan: twee weken geen

Lees meer »