Nobelprijs Fysica gaat naar pioniers in AI-onderzoek

Fundamenteel onderzoek dat leidde tot de creatie van neurale netwerken is bekroond met de Nobelprijs. De Amerikaan John Hopfield (92) en de Canadees Geoffrey Hinton (76) delen de onderscheiding.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom veroordelingen bij zelfmoord door pesterijen zo zeldzaam zijn

De zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende zet een pijnlijke kwestie op scherp: hoe groot is de kans dat haar pesters veroordeeld worden, ondanks harde bewijzen zoals een afscheidsvideo? Drie experten leggen uit. “Deze elementen maken het heel moeilijk om het rechtstreeks verband aan te tonen tussen de pesterijen en de zelfdoding.”

Lees meer »

Man die als 6-jarige berucht Diddy-feest bijwoonde getuigt: “Overal cannabis en naakte vrouwen”

De veelbesproken ‘White Parties’ van Sean ‘Diddy’ Combs stonden niet bepaald bekend om hun kindvriendelijkheid. Dat ontdekte Justin Litovsky (30) al op zesjarige leeftijd. Hij was met zijn ouders in de Hamptons en dacht dat ze naar een gewone ‘middagbarbecue’ gingen. Ze kwamen echter terecht op één van de beruchte feesten. “Er was veel cannabis en topless vrouwen, zowel in

Lees meer »

“Spreek en je zal mentaal gezond worden”: Ivan Adriaen (53) uit Ieper is psycholoog en gedragstherapeut

Psycholoog en cognitief gedragstherapeut Ivan Adriaen van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper gaf tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid opnieuw tal van workshops en lezingen over levenskunst en veerkracht. “Het vraagt wel iets van mij, maar ik merk iedere keer hoeveel energie ik daar zelf uithaal”, zegt hij.
The post “Spreek en je zal mentaal gezond

Lees meer »

Werken de technieken van Tom Waes echt? Onze reporter doet de test: “Ik voel mijn hartslag pijlsnel de hoogte in schieten”

Knuffelen met wildvreemden, een duik in een ijskoude Noordzee, negen dagen isolement,… Tom Waes (55) testte de afgelopen weken uit wat hem zou helpen zijn stressniveau te verlagen in ‘Kalm Waes’. Voor hem een geslaagd experiment. Maar word je écht zo zen van de methodes die hij aanreikt? ‘Dag Allemaal’-reporter Isaura neemt voor u de proef op de som. “Van

Lees meer »

OverKop-huis voor en door jongeren opent in Hugo Verrieststraat

Vrijdag opende in de Hugo Verrieststraat 2 het OverKop-huis. Een veilige plek waar jongeren van 12 tot 25 terecht kunnen voor een luisterend oor, om vrienden te ontmoeten of gewoon om even zichzelf te zijn.
The post OverKop-huis voor en door jongeren opent in Hugo Verrieststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Donald weet dat ik voor abortus ben sinds de dag dat hij me leerde kennen”, zegt Melania Trump

Donald Trump (78) weet al sinds de dag dat hij zijn vrouw Melania (54) leerde kennen dat ze voorstander van het recht op abortus is. Dat heeft de voormalige Amerikaanse first lady gezegd in een interview met ‘Fox News’. Melania reageerde daarmee op een opvallende passage uit haar nieuwe boek waarin ze haar man tegenspreekt en abortus “een fundamenteel recht”

Lees meer »

Acteur en scenarist Brik Van Dyck (52) overleden: “Altijd vol lof over West-Vlaanderen”

Grote verslagenheid binnen de Vlaamse showbizz, want deze ochtend werd bekend dat acteur en scenarist Brik Van Dyck op amper 52-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren heeft. Van Dyck was bekend van vele rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Fair Trade’, maar was ook mede-eigenaar van de Sven De Ridder Company, genoemd naar zijn boezemvriend.
The post Acteur

Lees meer »

“Hoofd van de contraspionage was zélf een spion”: hoe diep is de Mossad geïnfiltreerd in Iran?

“Als Iran te dicht bij de ontwikkeling van een atoombom geraakt, dan zullen Israëlische spionnen dat wel saboteren. Je kan er gif op innemen dat die geïnfiltreerd zijn tot in de Iraanse kerninstallaties.” Dat zegt oorlogskenner Roger Housen. Spreekt hij daar een hoop mee uit of klopt het echt? Hoe diep is de beruchte Mossad gepenetreerd in het ayatollah-regime? En

Lees meer »

Simen uit ‘Blind getrouwd’ belandde in diepe put na stukgelopen relatie: “Twee jaar lang heb ik iedere avond gehuild”

“Mijn leven bestond uit werken, muziek luisteren en huilen”, vertelt Simen Schuddings (31). Een relatiebreuk maakte hem twee jaar doodongelukkig, maar ‘Blind getrouwd’ betekende voor hem een doorstart. Daarin staat de bouwvakker bekend als de vrolijkste noot van het seizoen, maar in zijn relatie met Larissa wil het voorlopig niet vlotten. Al heeft hij dankzij ‘Blind getrouwd’ aan vrouwelijke aandacht

Lees meer »

Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar” – Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op Beiroet: grote explosie bij vliegveld

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Kaartclub Café ‘t Verschil weer van start

In de Vuurtorenwijk kan je opnieuw kaarten in Café ‘t Verschil aan de Moreauxlaan 101. Na drie jaar hebben de oprichters, onder leiding van Claudine Vanacker, noodgedwongen de fakkel doorgegeven aan een vernieuwd bestuur. Er wordt nu geopteerd voor de keuze tussen manillen of rami-bridge. De club komt om de twee weken samen, op de
The post Kaartclub Café

Lees meer »

Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld

In boekhandel Corman in Oostende stelde curator Björn Van Poucke van All About Things de catalogus ‘The Crystal Ship – Streetart in Ostend’ voor. Een bundeling van de voorbije acht edities van het Oostendse streetartfestival.
The post Van muur naar boek: alle kunstwerken van The Chrystal Ship gebundeld appeared first on KW.be.

Lees meer »