NAVO waarschuwt dat Oekraïne mogelijk voor “zwaarste winter” sinds begin oorlog staat

De secretaris-generaal van de NAVO, Mark Rutte, heeft dinsdag gewaarschuwd dat Oekraïne mogelijk “voor zijn zwaarste winter staat” sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog in februari 2022. 

Meer krantenkoppen in België

Maxim De Cuyper kijkt uit naar topduels in Nations League: “Van eigen sterkte uitgaan”

Maxim De Cuyper toonde zich dinsdag in Tubeke erg enthousiast voor het tweeluik van de Rode Duivels de komende dagen in de Nations League tegen Italië (donderdag) en Frankrijk (maandag). “Die tegenstanders lijken op papier beter, maar we moeten geloven in onszelf”, zei hij vol vertrouwen op zijn persconferentie.
The post Maxim De Cuyper kijkt uit naar topduels in

Lees meer »

Ryanair wil papieren instapkaart afvoeren

Ryanair-topman Michael O’Leary is van plan om de papieren instapkaart binnen enkele maanden af te schaffen en enkel nog online inchecken mogelijk te maken. De maatregel zou al vanaf mei volgend jaar gelden, zo schrijven Ierse media.

Lees meer »

Nieuwe mural langs Bruanestraat zorgt voor extra kleur in Krottegem: “Met enkele knipoogjes naar de wijk”

Een nieuwe mural langs de Bruanestraat zorgt voortaan voor extra kleur in Krottegem. De mural werd gemaakt door de artiesten van het Leuvense Treepack die een bestaand muurschilderij van Roger Noyez integreerden in het geheel.
The post Nieuwe mural langs Bruanestraat zorgt voor extra kleur in Krottegem: “Met enkele knipoogjes naar de wijk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Organisatie pakt gevaarlijk punt op parcours aan na kritiek van Kopecky, koers start om 12u

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan enkele grote Belgische namen van start om 12 uur. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens”

Donderdagmiddag werd bij zorginstelling Ten Anker een bijzonder nieuw plekje ingehuldigd. De bewoners richtten er samen met de medewerkers en uitvaartspecialist DELA een eigen herdenkingshoek in. “Hier kent iedereen elkaar, dit is een heel belangrijke plek”, klinkt het.
The post Bewoners vzw Ten Anker richten herdenkingshoek in: “Sommigen wonen hier 40 jaar samen, hun verdriet is zeer intens” appeared

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »