LIVE WORLD GRAND PRIX. De Decker pakt eerste set na geweldige comeback, Van den Bergh klopt Woodhouse en staat in achtste finale

Dimitri Van den Bergh (PDC 14) staat in de achtste finale van de World Grand Prix in Leicester. Het toernooi is uniek op de PDC-kalender vanwege de double in, double out-regel. Darters moeten een leg beginnen én eindigen met een dubbel. Van den Bergh versloeg Luke Woodhouse (PDC 34) in drie sets. Zo meteen komt Mike De Decker (PDC 36) in actie tegen Damon Heta (PDC 8). Stoot ook hij door? Volg het hier en op VTM 2. 

Meer krantenkoppen in België

Werken aan The Sky, de grootse studententoren van Kortrijk, zijn gestart

53 meter hoog, een dakterras met panoramisch zicht en 192 studentenkoten. De werken aan The Sky op de campus van Hogeschool VIVES zijn op 3 oktober officieel van start gegaan. Naast het grote dakterras wordt het nieuwe stuk park, goed voor 3.439 vierkante meter groen, één van de eyecatchers van het project. Normaal nemen de eerste studenten in september 2026

Lees meer »

Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard

Het cassatieberoep van het gemeentebestuur van Knokke-Heist tegen de bouw van twee windmolens langs de A11 in Westkapelle is ontvankelijk verklaard door de Raad van State. “We hopen dat de vergunning alsnog vernietigd wordt”, klinkt het.
The post Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag”

Jürgend Delbarge en zijn echtgenote Veerle Devlies wonen in de Maagdhoek, een stukje rust in de natuur met prachtige vergezichten, in Esen. Daar wonen ze momenteel niet alleen, want het koppel is Wereldouder van Chi Lok Cheung (17), een student uit Hong Kong.
The post Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag” appeared first on

Lees meer »

VIERNULVIER in Gent projecteert elke avond en nacht dodentol in Gaza

Kunstencentrum VIERNULVIER start met een opvallende actie om aandacht te vragen voor het groeiende dodental in Gaza. Sinds gisteravond is het aantal Palestijnse slachtoffers elke nacht te zien via een projectie op de zijgevel. 41.909 zijn het er intussen. "We willen onze onmacht en onze verontwaardiging tonen." De actie startte een jaar na de aanslagen van Hamas die het startschot

Lees meer »

Marleen en Willy varen in een gouden bootje

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Willy Baert (74) en Marleen Goeminne (70) door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Sint-Eloois-Vijve op 5 juli 1974. Willy werd geboren in Waregem op 2 juni 1950. Marleen zag het levenslicht in Waregem op 21 november 1953. Ze hebben drie kinderen: Johan, Sabine en
The post Marleen en

Lees meer »

Doodrijder van Veerle (57) veroordeeld tot vijf jaar cel en schadevergoeding van 176.000 euro: “Een verpletterende verantwoordelijkheid”

Eklen H. (44) is in de rechtbank van Sint-Niklaas veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar nadat hij vorig jaar in juni fietsster Veerle Van Bellingen (57) had doodgereden. De man met dubbele Belgisch-Albanese nationaliteit moet ook een geldboete van 2.000 euro betalen. Aan de burgerlijke partijen moet H. een schadevergoeding van 176.421,54 euro betalen.

Lees meer »

Wat betekent de zaak-Diarra voor het Belgisch voetbal, en is het eindelijk gedaan met transfersommen van meer dan 100 miljoen?

De bom is gebarsten. Voetballers moeten sneller en goedkoper hun contract kunnen opzeggen, vindt het Europees Hof van Justitie. Dat betekent bijna zeker dat er een einde komt aan de astronomische transfersommen. Wat betekent dat voor het Belgisch voetbal, dat overleeft dankzij een transferinfuus? En kunnen clubs ook profiteren? Experts beantwoorden vier pertinente vragen.

Lees meer »