Lijstduwer Gino Devogelaere blijft kandidaat-burgemeester: “Ik wil graag nog zes jaar verderdoen”

De verkiezingsstrijd zit in de laatste rechte lijn en dat houdt in dat de geruchtenmolen volop draait. In Anzegem doet het de ronde dat huidig burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén) geen kandidaat meer is om zichzelf op te volgen. “Maar niets is minder waar. Ik wil graag nog zes jaar verderdoen. Ik ben trots op de mooie en goede zaken die we met het gemeentebestuur al bereikt hebben”, klinkt het.

Elke kandidaat op de lijst kan in principe burgemeester worden. De partij met het meest aantal stemmen is aan zet om een meerderheid te vormen. De persoon met de meeste stemmen binnen de partij met de meeste zetels uit die meerderheid, wordt burgemeester. Huidig schepen Pauline Van Marcke (25) is lijsttrekker en nummer twee is huidig eerste schepen Louis Degroote (34).

The post Lijstduwer Gino Devogelaere blijft kandidaat-burgemeester: “Ik wil graag nog zes jaar verderdoen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Statiewijk klaar voor feestvierdaagse

De Statiewijk viert het komende weekend voor de 114de keer kermis. Wijkburgemeester Luc Hallewaert, voorzitter van het feestcomité Alexander Ockier en zijn medewerkers hebben een gevarieerde vierdaagse uitgewerkt met het praatcafé en het Oktoberfest als uitschieters.
The post Statiewijk klaar voor feestvierdaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evolis, Kortrijk XPO of Guldensporenstadion renoveren? Kortrijkse partijen over het stadiondossier

Het Guldensporenstadion is berucht. Voor de Engelse sfeer, de fanatieke aanhang en de fameuze staantribune, maar evengoed voor de erbarmelijke staat van het sanitair, de irritante zitbanken in Tribune 4 en de lange wachtrijen aan de drankstanden. Om die laatste redenen wordt er al langer gesproken over een nieuwe uitvalsbasis voor KV Kortrijk. Maar waar én of het Guldensporenstadion 2.0

Lees meer »

Dossier vrijetijdssite Bavikhove nu wel in verdere fase: “Plaats voor sport- en socioculturele verenigingen”

De kogel is door de kerk: de werken rond de ontwikkeling van de nieuwe vrijetijdssite in Bavikhove zijn gegund. Voordien is dat al tweemaal op de gemeenteraad gekomen en om diverse redenen geraakte het niet tot in deze verdere fase. Het stadsbestuur keurde het dossier inzake de werken nu goed.
The post Dossier vrijetijdssite Bavikhove nu wel in verdere

Lees meer »

Real Madrid knoopt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

Kabeljauw voelt zich goed aan kunstmatige riffen rond windmolens op Noordzee

Kunstmatige riffen aan windturbines op zee, gemaakt van betonnen buizen, zijn een uitstekende schuilplaats voor kabeljauw. Dat blijkt uit onderzoek van onder andere Wageningen University waar ook een Vlaamse wetenschapper aan deelnam. Ze pleiten ervoor om meer van zulke kunstmatige riffen aan te leggen bij nieuwe windmolenparken, omdat naast de kabeljauw ook heel wat andere vissoorten er wel bij varen.

Lees meer »

Japanse luchthaven schrapt alle vluchten nadat bom uit Tweede Wereldoorlog die onder het tarmac begraven ligt plots ontploft

Geallieerden dropten tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen op een militaire luchthaven in het Japanse Miyazaki, waar onder meer kamikazevluchten opstegen om zelfmoordmissies uit te voeren. Een van de bommen ontplofte niet en lag zo’n tachtig jaar begraven bij de Miyazaki Airport, die nu dienstdoet als burgerluchthaven. Tot de bom woensdag plots explodeerde en een grote krater achterliet in het tarmac.

Lees meer »

Vlaams Belang schorst kandidaat in Brussel die openlijk heult met fascisme

Vlaams Belang schorst per direct kandidaat Emanuele Licari, die op de lijst van de partij in de stad Brussel staat. "Hij heeft Vlaams Belang misleid door informatie achter te houden tijdens de lijstvorming", stelt de woordvoerder van de partij. De Italiaan die al jaren in Brussel woont blijkt een lange geschiedenis in extreemrechtse kringen te hebben, zo maakte BRUZZ eerder

Lees meer »

“Ongekend wreed”: tiener vijftig keer gestoken en levend verbrand in Marseille

In de Franse stad Marseille werd woensdag een 15-jarige jongen vijftig keer gestoken en daarna levend verbrand, zeggen aanklagers. De feiten zouden te maken hebben met rivaliteit tussen twee drugsbendes in de regio, en zijn gelinkt aan een tweede moord die vrijdag werd gepleegd door een 14-jarige jongen. De procureur van Marseille, Nicolas Bessone, beschreef de feiten zondag als “ongekend

Lees meer »

Twee bestelwagen en woning vatten vuur na ontploffing, volgens buren door molotovcocktail: buurtbewoner naar ziekenhuis

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene zijn zondagochtend twee bestelwagens uitgebrand. Ook een woning liep schade op. Een buurtbewoner moest met rookintoxicatie afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »