Laura Lynn staat tijdens ‘Wild Wild West’ op Het Schlagerfestival in Hasselt: “Country en linedance leunen aan bij het schlagergenre”

Op 29 en 30 maart 2025, én ook op 5 april 2025 kan je terecht op ‘Wild Wild West’ op Het Schlagerfestival in Hasselt. Eén van de Vlaamse artieste die ook present zal zijn én de enige West-Vlaamse op het podium is Laura Lynn uit Ardooie. Ook Willy Sommers, Laura Lynn, De Romeo’s, Yves Segers, Bram & Lennert, Jo Vally én Kürt Rogiers zij van de partij. Op deze volgende uitgave verwacht Het Schlagerfestival extreem veel cowboys en cowgirls voor het podium.

De clipopname vond plaats in El Paso, het bekende Western-dorp in Wuustwezel. Voor Laura Lynn was dat geen onbekend terrein.

Ik ben zeker dat je een band hebt met het thema:

Laura: “Zeker en vast! Ik heb zeker een band met het thema, maar ook met deze locatie. Wat een toeval. Toen ik zo’n zes jaar geleden mijn eerste country-album opnam, gebeurde de fotoshoot voor dit album ook op deze locatie. Het is hier dus bekend terrein voor mij.”

Country is toch echt iets waarmee je een muzikale band hebt?

Laura: “Ja, ik nam twee country linedance-albums op. Ik ga niet zeggen dat ik die liedjes op ieder optreden zing, maar het blijft leuk. De nummers die wat meer ambiance brengen in het country-genre, die breng ik graag.”

Heb je bepaalde nummers die je aanspreken tijdens jouw optredens?

Laura: “Zeker, er moet ambiance inzitten. Dan kijk ik al sneller naar de linedance-nummers. Ik ben niet de zangeres die doorleefde countrynummers zing. Ik hoor het wel super graag. Het klinkt stom, maar country en of linedance nummers leunen toch een beetje aan tegen het schlagergenre. Als je daar goed naar luistert – zeker naar linedancenummers – dan leidt het naar dit genre toe.”

Kan jij dansen op countrynummers?

Laura: “Oef, ik ben geen danseres, al doe ik zeker mijn best om mee te dansen. Er zijn mannelijke collega’s, die beter dan mij kunnen dansen en ik ben een vrouw hé.”

Laura Lynn én Willy Sommers. © PADI

In het voorjaar van 2024 was je er niet bij, volgend jaar terug wel. Ik zou misschien eens in mijn archief moeten duiken, maar de hoeveelste keer ben je present op het Schlagerfestival in Hasselt?

Laura: “Ik denk… Ik kan het niet zeggen.. Dertien, veertien, vijftiende…keer?”

De zomer was echt een schitterende periode voor jou met de nieuwe single die je opnam met Dean. Is dat een nieuwe boost voor jouw carrière?

Laura: “Toch wel, we moeten het niet onder stoelen of banken steken ,maar kom je met je gezicht op tv, dan is dat wel logisch. Ik vond het wel eens nodig. In al die tijd ben ik mijn ding blijven doen en bleef ik maar optreden. Het was een beetje zoeken naar singles toe. Ik kwam tot de conclusie dat ik op twee paarden moest wedden. Ter verduidelijking: ik moet muziek maken die werkt voor op de radio en m’n andere nummers gebruiken voor optredens. Dit jaar ben ik echt super blij. In juni had ik niet gedacht dat ik drie keren in ‘Tien om te Zien’ zou staan en dat ik plots zoveel op de radio ben gedraaid. Ik ben héél blij.”

Je bent al drie jaar samen met Joffrey en je ziet er heel gelukkig uit.

Laura: “Weet je wat het ook is: hij kent de showbizz!. Hij begeleidt mij ook. Begin juni zijn we ook gaan samenwonen in Ardooie. Het is allemaal positief.”

Jouw mama heeft sinds kort ook een nieuwe vriend. Dat moet voor jou ook een opluchting zijn.

Laura: “Dat is normaal. Iedereen is gelukkig. Zeker voor mijn mama. Begin 2024 had ik nooit gedacht dat mijn mama ook een vriend zou leren kennen. Ook mijn mama is dus gelukkig.”

Komt er ooit een duet met je partner?

Laura: “We hebben er al eens over gesproken, maar ik denk niet dat we samen staan te springen om iets te doen in showbizzland. Maar ik zeg zeg: zeg nooit nooit…” (PADI)

Tickets en info: www.hetschlagerfestival.be

The post Laura Lynn staat tijdens ‘Wild Wild West’ op Het Schlagerfestival in Hasselt: “Country en linedance leunen aan bij het schlagergenre” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »

De boeken van de week: Stefan Hertmans over vriendschap, prikkelende weetjes van Pieter Gaudesaboos en vrouwen in het verzet in Antwerpen   

‘Dius’ van Stefan Hertmans is uit. Hij baseerde zijn nieuwe roman op een persoonlijke vriendschap. Welke rol speelden vrouwen in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen? Nico Wouters zoekt een antwoord samen met een team historici. Hoe worden tennisballen of kauwgom gemaakt? Pieter Gaudesaboos, winnaar van de Boon in 2022, gaat op onderzoek. Tijdens de coronapandemie verliest Marthe

Lees meer »

Twee Belgen gewond geraakt na Israëlische aanval op hulpverlenerspost in centrum van Beiroet

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt, ook twee Belgen. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van

Lees meer »

“Die agente heeft heel fout gehandeld en zou best meteen stoppen met haar job”: zus van psychotische man die werd doodgeschoten door politie spreekt voor het eerst

“Mijn liefste broer, die altijd voor iedereen klaarstond, is niet meer. De politie heeft hem gedood toen hij tijdens een psychoseaanval gebeld had om hulp te krijgen. Dit had nooit mogen gebeuren.” Voor het eerst sinds de feiten treedt de familie van Peter Goeman, bij monde van zijn zus, naar buiten.

Lees meer »

Harmonie K&V schenkt 500 euro aan MUG-heli

Een deel van de opbrengst van hun aprilconcert overhandigde het bestuur van harmonie Kunst & Vermaak Zedelgem (K&V) aan een spoedarts en piloot die mee levens redden met de provinciale MUG-heli. Die cheque van 500 euro is een van de talrijke broodnodige giften voor de organisatie die zich inzet voor dringende medische hulpverlening. “De harmonieleden
The post Harmonie K&V

Lees meer »

De rechtstreekse burgemeestersverkiezing, weliswaar in drie stappen 

Mathias De Clercq, de liberale burgemeester Van Gent, wil geen schepen zijn in een college onder leiding van Filip Watteeuw (Groen). Dat zegt hij morgen in Het Journaal en blijkt uit uitspraken gisteren in ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘De Morgen’. Daarmee maakt De Clercq van de Gentse gemeenteraadsverkiezingen meteen ook échte burgemeestersverkiezingen. Volgens De Clercq gaat het voortaan ook om

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx heeft belangrijke vraag voor VRT: “Ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »