Krijgen we een eerste burgemeester van allochtone afkomst? Hier is de kans het grootst

Zondag trekken we opnieuw naar de stembus. Deze week behandelen we enkele dag enkele hete hangijzers in aanloop naar de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Krijgen we een eerste burgemeester van allochtone afkomst? Het antwoord kennen we op 13 oktober.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

“Toen hij het mes op mijn keel zette, dacht ik dat het gedaan was”: Inge (58) gewelddadig overvallen in eigen winkel

“Waarom nam hij niet het geld, maar zoiets persoonlijks mee?” Die vraag blijft door het hoofd van Inge (58) spoken nadat ze gewelddadig werd overvallen in haar eigen naaiwinkel. Een volledig gemaskerde man bedreigde haar met een mes en rukte dan haar gouden kettingen los. De politie verspreidt via ons programma twee foto’s van de overvaller in de hoop dat

Lees meer »

Viktor Bout, de Russische ‘handelaar des doods’ die vrijkwam na gevangenenruil, “verkoopt nu wapens aan Houthi’s in Jemen”

De Russische wapenhandelaar Viktor Bout (57), die twee jaar geleden vrijkwam na een gevangenenruil met de Amerikaanse basketspeelster Brittney Griner (33), heeft zijn comeback in de wapenhandel gemaakt. Dat schrijft ‘The Wall Street Journal’. Volgens de Amerikaanse krant zou Bout nu wapens aan de Houthi-rebellen in Jemen verkopen.

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Busbouwer VDL in Roeselare mag Nederlandse bussen maken

De Nederlandse vervoersmaatschappij Arriva heeft 157 elektrische bussen besteld bij het industrieconcern VDL. Een deel van die bussen zal in de VDL-fabriek in Roeselare geproduceerd worden, bevestigt een woordvoerder. “We hebben twee sites voor elektrische bussen, in Roeselare en in Valkenswaard, en afhankelijk van de beschikbare capaciteit wordt de productie verdeeld”, klinkt het.
The post Busbouwer VDL in Roeselare

Lees meer »

Stan Dewulf blijft tot 2026 bij Decathlon AG2R La Mondiale

Stan Dewulf zal ook de komende twee seizoenen rijden voor Decathlon AG2R La Mondiale. De Stavelse Gentenaar rijdt straks nog de laatste koers van het seizoen: de Tour of Guangxi, een WorldTour-rittenkoers in China.
The post Stan Dewulf blijft tot 2026 bij Decathlon AG2R La Mondiale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen grote verschuivingen in Beernemse gemeenteraad

Beernem Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 25 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Beernem, zetelen er vandaag nog 22 in de gemeenteraad.
The post Geen grote verschuivingen in

Lees meer »

Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open

In het kader van de Voka Open Bedrijvendag kan je op zondag 6 oktober van 10 tot 17 uur een bezoek brengen aan e-Pipe Benelux. Het bedrijf van Danny Ongenae bestaat 15 jaar en is een toonaangevend op het vlak van leidingrenovatie.
The post Danny zet deuren van e-Pipe Harelbeke open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Terwijl Rusland verder oprukt, toont Oekraïense leger tekenen van uitputting: “Druk om te onderhandelen neemt toe”

Na meer dan 2,5 jaar van zware gevechten lijkt Rusland steeds verder op te rukken in het oosten van Oekraïne. Het Oekraïense leger heeft het moeilijk, met vermoeide militairen en onervaren rekruten die geregeld deserteren. Intussen blijft president Volodimir Zelenski zijn partners oproepen om wapens te leveren en Oekraïne niet te vergeten. "De druk op Oekraïne om te onderhandelen, neemt

Lees meer »

Kassier krijgt werkstraf na diefstal in Halle

Een voormalige kassier van een warenhuis in Halle is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur. De man stal 600 euro uit de kassa en liet een van de klanten passeren zonder dat die hoefde te betalen.

Lees meer »