“Jos D’Haese zou goede burgemeester zijn”: bekende Antwerpenaren zetten Groen en Vooruit onder druk om met PVDA te besturen 

In een open brief, die dinsdag werd gepubliceerd in De Morgen, roepen tientallen bekende Antwerpenaars hun stadsgenoten op om zondag te stemmen voor Groen, Vooruit of PVDA. De ondertekenaars willen naar eigen zeggen een progressieve coalitie aan de macht zien. Zo zetten ze ook Groen en Vooruit onder druk om niet met de N-VA van Bart De Wever, maar wel met de uiterst linkse PVDA te besturen. 

Meer krantenkoppen in België

Food takeaway Im Aroi is nieuw in Wevelgem: “Cursussen gevolgd in Thailand”

Wevelgem is een eetgelegenheid rijker. Met food takeaway Im Aroi in de Kijkuitstraat 84 kan je sinds vorig weekend ook Thais eten in de regio. De uitbaters zijn Wevelgemnaar Andy Persyn (42) en zijn vrouw Piyarat (44), afkomstig uit Bangkok. Piyarat is dus een Thaise en volgde in Zuid-Oost-Azië verschillende kookcursussen. Ondertussen werkt ze ook al anderhalf jaar in een

Lees meer »

Stad Antwerpen neemt nieuwe regels op in politiecodex tegen onzedelijk gedrag

De stad Antwerpen heeft enkele nieuwe regels ingeschreven in de politiecodex van de stad, om ongepast of aanstootgevend gedrag tegen te gaan. Dat deed ze nadat een aantal zaken uit het Strafwetboek zijn gehaald. De nieuwe regels moeten onder meer wantoestanden in het Schipperskwartier tegengaan. Maar oppositiepartijen Groen en PVDA vinden de regels te vaag en vrezen dat er nu

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar, zo meteen volgt de start

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Activist vangt bot in rechtbank na GAS-boete voor protest met papieren vliegtuigjes: “Recht om vreedzaam te betogen is niet aangetast”

De politierechtbank in Antwerpen heeft maandag de GAS-boete bevestigd die vorig jaar aan activist Thomas Goorden werd opgelegd tijdens een niet toegelaten betoging aan het Antwerpse stadhuis met papieren vliegtuigjes. Goorden vocht die aan, omdat hij vond dat de GAS-boete zijn vrijheid om te betogen aantast. De rechtbank is het daar niet mee eens.

Lees meer »

Spookrijdster aangehouden voor doodslag na fatale crash op A19 in Ieper

In het onderzoek naar de fatale crash op de A19 in Ieper heeft de Ieperse onderzoeksrechter een 25-jarige vrouw uit Menen aangehouden op verdenking van doodslag en poging tot doodslag. Dat heeft het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper gemeld. Tijdens het spookrijden botste de verdachte op de wagen van een Waals gezin.
The post Spookrijdster aangehouden voor doodslag na

Lees meer »