Israël zegt ook mogelijke opvolgers Hezbollah-leider Nasrallah te hebben gedood

20:48 Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is Hezbollah in jaren niet zo zwak geweest als nu. Hezbollah heeft nog niet gereageerd op de claim dat opnieuw topfiguren uitgeschakeld werden. 

Meer krantenkoppen in België

“Toen ze hem afwees, begon de nachtmerrie”: internering wenkt voor Oostendse stalker, maar verdediging gaat voor de vrijspraak

Het openbaar ministerie vraagt de internering van een 43-jarige Oostendenaar, die drie vrouwen belaagde. K.J. kreeg bij verstek 37 maanden cel, maar de man tekende verzet aan tegen die veroordeling.
The post “Toen ze hem afwees, begon de nachtmerrie”: internering wenkt voor Oostendse stalker, maar verdediging gaat voor de vrijspraak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center

In het weekend van 11,12 en 13 oktober vormt het vernieuwde Vlaemynck Business Center in de Sint-Jansstraat voor het eerst het decor voor een unieke kunsttentoonstelling. Acht lokale kunstenaars, waaronder Eli Nagel, stellen er hun werk tentoon onder noemer On(t)roerende Kunst.
The post Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kafka over minimumlonen voor buitenlandse sporters: Vlaamse regering wil hen meer dan 100.000 euro laten verdienen, in Wallonië halvéren ze

Moet Club Brugge meer dan dubbel zoveel salaris betalen voor dezelfde voetballer als Standard? De Vlaamse regering wil het minimumloon van niet-Europese sporters – lees: voetballers – verhogen naar méér dan 100.000 euro. “We willen investeren in onze Vlaamse jeugd”, zegt het kabinet van Minister van Sport Annick De Ridder (N-VA). Maar ondertussen heeft de Waalse regering datzelfde minimumloon net

Lees meer »

Westhoek pioniert met 5G-technologie voor hulpdiensten: “Essentiële stap in de verdere digitale ontwikkeling van de regio”

Op 4 oktober, bijna exact een jaar na de zware overstromingen in de Westhoek, namen de lokale hulpdiensten de eerste gloednieuwe 5G-antennes van het Flanders Smart Fields-project in gebruik. Dankzij de 5G-antennes kunnen brandweer, politie en ziekenhuizen voortaan rekenen op een stabiele en beveiligde breedbandverbinding en zijn ze beter uitgerust om snel te reageren bij interventies. Deze technologische vooruitgang speelt

Lees meer »

Vlaamse regering verstrengt schenkregels vanaf 2026. Hoe kan je nog belastingvrij schenken? “Op deze manier ben je geen belastingen verschuldigd”

Op 1 januari 2026 verstrengen de regels voor wie belastingvrij geld wil schenken via een bankgift, bijvoorbeeld aan kinderen, kleinkinderen of andere geliefden. Waarmee moet je rekening houden om achteraf niet door de fiscus alsnog de rekening te krijgen? Professor erfrecht Bart Chiau (UGent) legt haarfijn uit hoe je nog ruim een jaar belastingvrij kunt schenken.

Lees meer »