Huiszoekingen in strafonderzoek naar Nyrstar

10:52 Het Antwerpse gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd in het strafonderzoek naar de zinkgroep Nyrstar. Het onderzoek is gebaseerd op het FSMA-dossier over mogelijke marktmanipulatie. 

Meer krantenkoppen in België

Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten

Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel beleven op zaterdag 5 oktober hun jaarlijkse hoogdag. Tijdens de 52ste editie van de Kasteelstraatfeesten valt er opnieuw heel wat te beleven. Thema dit jaar is superhelden.
The post Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

‘Veiliger Internet Week’ neemt mensen mee op digitale trein

Tijdens de ‘Veiliger Internet Week’ van 19 tot 26 oktober slaan ARhus, politiezone RIHO, stad Roeselare, Slachtofferhulp van CAW en andere partners de handen in elkaar om te sensibiliseren rond de digitale gevaren zoals phishing, cyberpesten en het ongeoorloofd delen van naaktfoto’s.
The post ‘Veiliger Internet Week’ neemt mensen mee op digitale trein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anzegemse Jeugdraad legt politieke kandidaten vijf keer op de rooster: “Doel dat jeugd geïnformeerd naar stemhokje trekt”

De Anzegemse Jeugdraad blikte met een aantal verkiezingskandidaten, van de zeven partijen die opkomen, vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen over thema’s die de jeugd aanbelangen. “Onvoorbereid werden ze op de rooster gelegd tijdens een video-interview. Het opzet is om de jeugd gerichter bij de politiek te brengen, zodat ze beter geïnformeerd het stemhokje binnengaan”, stelt covoorzitter

Lees meer »

Folkfestival in Ruiselede is aan vijftiende editie toe: “Folkgroepen komen graag naar hier”

Op zaterdag 19 oktober brengt Folk Ruiselede opnieuw jong én geroutineerd talent naar Ruiselede, met kleinkunst-kenner Camilo Donoso, de Belgische award-winners Tom & Aurélie en de Italiaanse succesvolle folkgroep Ar an Talamh. “Folkgroepen komen graag naar Ruiselede”, vertelt voorzitter Stefaan Bekaert. “Alles wordt natuurlijk duurder, maar we slagen er steeds weer in om alle kosten te dekken.”
The post

Lees meer »

Tom Lobbestael is coach van de beloften van KFC Damme

Tegen nieuwkomer KSV Jabbeke B won de fusieploeg probleemloos. Tiener Kiano Baert heeft al zijn strepen verdiend en groeide binnen de kortste tijd uit tot een sterkhouder. In zijn zog volgt Senne Helewaut, die ook aan de start verscheen. Iets na het uur maakte Gennaro Wallaert zijn opwachting. Laatstgenoemde is geboren in 2008!
The post Tom Lobbestael is coach

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »