Hoofdverdachte Madeleine McCann vrijgesproken van seksuele misdrijven: “Weg vrij voor vrijlating in 2025”

Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann, is dinsdag vrijgesproken van een reeks aanrandingen en verkrachtingen die tussen 2000 en 2017 gepleegd werden in Portugal. Hij zit momenteel nog een gevangenisstraf uit voor de verkrachting van een 72-jarige vrouw in de Portugese stad waar Maddie verdween. De vrijspraak maakt de weg vrij voor zijn mogelijke vrijlating in 2025. Het parket gaat nu in beroep tegen de uitspraak. 

Meer krantenkoppen in België

Oud-werknemer van Barco René Van Overtfeldt op 102-jarige overleden

René Van Overtfeldt is in de gezegende leeftijd van 102 jaar overleden in ’t Huis in de Condédreef in Kortrijk. Heel zijn beroepsloopbaan heeft hij bij Barco gewerkt. Hij was 41 jaar lang personeelslid van het technologiebedrijf en was nu allicht de oudste en langst gepensioneerde oud-werknemer want hij was nu ook al 42 jaar met pensioen…
The post

Lees meer »

KIJK. Afscheid van een legende: Andres Iniesta kondigt in emotionele video einde van zijn illustere carrière aan

Andrés Iniesta stopt met voetballen. Dat heeft de 40-jarige voormalig international van Spanje nu ook officieel gemaakt via een emotionele video op zijn sociale media, waarin hij probeert uit te leggen hoeveel het voetbal voor hem heeft betekend. Ook Messi gooit een laatste bloempje: “Je was een van de ploegmaats die het meeste magie in zich had.”

Lees meer »

“Zo eindigen initiatieven die het criminele Kiev-regime steunen”: pro-Russische hackers vallen Belgische overheidswebsites aan

Hackersgroep NoName heeft verschillende websites van Belgische overheden in het vizier genomen. Aan de hand van een zogeheten ‘distributed denial-of-service’-aanval of ‘DDoS’ zijn ze erin geslaagd om de websites van onder andere provinciebesturen onbereikbaar te maken. De aanleiding is de Belgische aankoop van artillerie die aan Oekraïne moet worden overgedragen.

Lees meer »

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

Belgische kankerpatiënten betalen fortuin aan dubieuze immuuntherapie: ernstige twijfels over populaire behandeling van Spaans privébedrijf

Tal van kankerpatiënten uit België en andere Europese landen hebben de voorbije jaren elk tienduizenden euro’s betaald voor immuuntherapie van het buitenlandse privébedrijf Immucura. Maandenlang onderzoek van ‘De Tijd’, de Duitse tv-zender ‘ZDF’, de Oostenrijkse krant ‘Der Standard’ en het Spaanse ‘El País’ doet nu ernstige vragen rijzen over die populaire behandeling, schrijft ‘De Tijd’ vandaag.

Lees meer »

Toch koers tijdens de kermis

Door het afhaken van De Sint-Ritatrappers zag het er naar uit dat er géén koers meer zou zijn tijdens Moerkerke Kermis. Gelukkig zetten Wouter Moeraert, Wim Goudesaboos en Frank Lehouck er toch nog hun schouders onder. “Met onder meer een tandemkoers willen we het ook wat ludiek maken en openstellen voor iedereen”, klinkt het.
The post Toch koers tijdens

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Zijn naam stond nooit op het ‘The Masked Singer’-verdachtenlijstje: niemand had durven gokken wie afvaller Boom is

Het bleek een moeilijke zoektocht in de derde aflevering van ‘The Masked Singer’. Speurders Boris Van Severen, Tine Embrechts, Aaron Blommaert en William Boeva raakten het maar niet eens over onder andere Poppemie en Boom en moesten meermaals de hulp van het publiek inschakelen. En wie er in afvaller Boom schuilt, had niemand ooit durven raden. Let op: hier volgen

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Brief Stefaan De Clerck veroorzaakt ophef door eenzijdige steun voor CD&V-kandidaten op kartellijst: “Ik verschaf basisinformatie”

Een brief van voormalig burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk, lijkt een nieuwe poging om een wig te drijven in de coalitie van Van Quickenborne en CD&V. De oud-burgemeester spreekt duidelijk zijn voorkeur uit voor kandidaten van CD&V-signatuur op Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk.

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »