Hezbollah zegt weer in “goede staat” te zijn, maar na alle liquidaties is dat moeilijk te geloven

“Het commando, de controle en het management is georganiseerd. Alle posities zijn ingevuld.” Dat zei de vicesecretaris generaal van Hezbollah Naim Qassem dinsdag. Hij leek zijn aanhang toch vooral moed in te spreken na de zware klappen. Want na een nieuwe liquidatie lijkt Hezbollah zowel politiek als militair te verzwakken.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw multisportterrein geopend in Aarsele

Op een deel van de parking van het parochiaal centrum in Aarsele is donderdag een nieuw multisportterrein geopend. Het werd aangelegd op vraag van de inwoners, de lokale verenigingen en de stedelijke sportraad.
The post Nieuw multisportterrein geopend in Aarsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

Veiligheidsverantwoordelijke van kerncentrale in Zaporizja gedood met autobom door Oekraïense inlichtingendienst

In Zaporizja, in Oekraïne, is de veiligheidsverantwoordelijke van de kerncentrale omgekomen bij een aanslag met een autobom. De kerncentrale is de grootste van Europa, en al 2 jaar in handen van het Russische leger. De moordaanslag is opgeëist door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die beweert dat de man vrijwillig samenwerkte met de Russische bezetter.

Lees meer »

Een bokser, twee politica’s en de broer van… Dit zijn de 34 deelnemers van ‘De slimste mens ter wereld’

De equipe van Erik Van Looy (62) is compleet. Vanaf maandag 14 oktober starten opnieuw 34 deelnemers een kennisstrijd om de felbegeerde oorkonde van ‘De slimste mens ter wereld’. Verrassingen als Simon Mignolet, K3’tje Hanne Verruggen en Milow gaf Van Looy eerder vrij, nu komen daar onder meer twee politica’s, een zangeres en een wel érg goede bekende van de

Lees meer »

Tim Verheyden over Alva Ishii, AI-huisartiest NTGent: “We weten niet wat AI op creatief vlak gaat brengen, dus we kunnen het beter omarmen”

Alva Ishii is gestart als huisartiest van NTGent. Maar Alva bestaat niet echt, het is een figuur gecreëerd via artificiële intelligentie. NTGent wil zo het debat rond AI uit de theoretische hoek halen en bekijken wat in de praktijk mogelijk is. Een prikkelend idee, vindt Tim Verheyden, expert digitale media bij VRT NWS. "We weten niet wat AI gaat brengen

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

Nieuwe materiaalwagen voor Rode Kruis Poperinge, dat ook eetfestijn organiseert

De vernieuwing van het wagenpark van Rode Kruis Poperinge begint stilaan vorm te krijgen. Door gewijzigde noden moest de afdeling fors investeren. De multifunctionele wagen die de afdeling had, kon wegens gewijzigde normen niet meer ingezet worden en kreeg eerder dit jaar een tweede leven als ziekenwagen in Oekraïne. Een nieuwe materiaalwagen en een nieuwe ziekenwagen werden nu aangekocht.

Lees meer »