Evacuaties in Florida om naderende orkaan Milton: “We hebben te maken met een monster”

In Florida zijn maandag files ontstaan na waarschuwingen van de autoriteiten om kustgebieden te evacueren. Orkaan Milton nam “explosief snel” in kracht toe tot een orkaan van de vijfde en hoogste categorie en komt waarschijnlijk woensdag aan land in Tampa Bay. “We moeten er rekening mee houden dat we hier te maken hebben met een monster”, zei de gouverneur van de staat Ron DeSantis op een persconferentie. 

Meer krantenkoppen in België

Glazenwasser Stijn Marchand ondervraagd op eerste procesdag van Vijvermoord: “Ik zou nooit meer iets beginnen met een vrouw die al een man heeft”

“Ik heb Frank nooit gekend, maar ik vond het erg voor hem dat ik een affaire had met zijn vrouw. Ik dacht soms: ge moest eens weten.” Dat verklaarde Stijn Marchand op zijn assisenproces. Daar bleef hij volhouden dat hij de dood van zijn liefdesrivaal niet gewild heeft. Maar de ravage is niet te overzien: “Twee kinderen hebben geen vader

Lees meer »

Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen”

In Knokke-Heist vond donderdagochtend de symbolische eerste steenlegging plaats van een nieuwbouwproject in Heulebrug. Dit project vormt de poort naar de tweede fase van de verkaveling.
The post Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Hugo en Mariette

Hugo Gantois (70) en Mariette Declerck (70), die op het Abeleplein in Abele wonen, vierden de vijftigste verjaardag van hun huwelijk. Hugo werd geboren in Poperinge op 16 mei 1954. Hij werkte achtereenvolgens bij metaalconstructie Mahieu in Beveren-IJzer, als buitenmonteur bij Allaeys in Poperinge en in 1980 begon hij bij de technische dienst van de
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge

In de Residentie Ten Eeckhoute op de Garenmarkt in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Cornelis Labeur. Hij werd op 28 september 1924 geboren in Sint-Agatha Berchem. Hij is van Nederlandse afkomst. Zijn hele familie Labeur woont in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.
The post Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Operatie Proper’ beloont vijf scholen en een jeugdbeweging

Tijdens het voorbije schooljaar namen zeven scholen en vijf jeugdbewegingen deel aan Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers dat via een beloningssysteem scholen en verenigingen warm maakt om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. “Per uitgevoerd actiepunt krijgen ze een financieel duwtje in de rug. Dat kan oplopen tot 975 euro per jaar”, vertelt schepen van
The post ‘Operatie Proper’

Lees meer »

KV Kortrijk stunt en wint tegen leider Genk, dat morst met kansen

Leider Racing Genk heeft zaterdag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk in het Guldensporenstadion voor het eerst in acht wedstrijden opnieuw geproefd van de nederlaag. De Kerels waren verrassend met 2-1 te sterk, en springen met elf punten naar een voorlopige twaalfde plaats, uit de gevarenzone. De Limburgers laten na hun voorsprong

Lees meer »

Politiek debat in Middelkerke zorgt voor de nodige animo: “Maar al bij al was het wel rustig. Het is ooit wel anders geweest”

Het grote politiek debat op zondag 6 oktober in cultuurhuis De Branding in Middelkerke zorgde voor flink wat animo. Hoewel het met een valse noot begon: Hans Vanheste, lijsttrekker van Voor Groot Middelkerke, moest zich verontschuldigen wegens autopech en werd vervangen door Chris Dobbelaere.
The post Politiek debat in Middelkerke zorgt voor de nodige animo: “Maar al bij al

Lees meer »

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »