Dirk Van Tichelt moet Matthias Casse weer aan het winnen krijgen

 

Soms moet je het niet te ver gaan zoeken. Dus kwam Judo Vlaanderen uit bij ex-judoka Dirk Van Tichelt (40) als nieuwe hoofdcoach. Er wacht hem de loodzware taak om boegbeeld Matthias Casse te herlanceren na de teleurstelling van Parijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Herman Brusselmans na beschuldigingen van antisemitisme: “Waar ik wel blijf achterstaan, is mijn echt gemeende woede voor wat Israël aanricht in Gaza”

“Er worden mij beschuldigingen in de schoenen geschoven die onterecht zijn”, reageert schrijver en columnist Herman Brusselmans op de aanklachten tegen hem wegens antisemitisme. In ‘De tafel van Gert’ op Play4 spreekt Brusselmans zich voor het eerst uit over de zaak, nadat hij in augustus in het oog van de storm terechtkwam na het verschijnen van een controversiële column in

Lees meer »

Waarom miljoenenveiling tijdens Zoute Grand Prix dit jaar géén record zal opleveren: “Mensen moeten geboeid blijven”

27,2 miljoen euro: zoveel leverde de Bonhams Sale in 2023 op tijdens de Zoute Grand Prix. Maar voor het eerst in jaren zal de prestigieuze autoveiling, met pareltjes die tot 4 miljoen kosten, géén record opleveren. En daar is volgens het veilinghuis een goede reden voor. “We moeten mensen geboeid houden”, zegt verantwoordelijke Gregory Tuytens.

Lees meer »

Van dakloos naar eigen nagelstudio: Desteny’s Nails stunt met nail art

Desteny Schoolaert (25) had een moeilijke start in het leven, maar de leergierige en ondernemende vrouw kon uit de armoede ontsnappen door haar creatieve aanleg om te zetten in een eigen zaak. Bij Desteny’s Nails op het Overbekeplein kan je onder meer terecht voor prachtig gedetailleerde kunstnagels die Desteny zelf ontwerpt. “Ik vind rust in tekenen.”
The post Van

Lees meer »

Kinderen basisschool Mikado kruipen nu al in het stemhokje: “Wie op ons stemt, beloven we één keer per maand frietjes”

Mama en papa zijn pas zondag aan de beurt, maar in basisschool Mikado in Oeselgem bij Dentergem mochten de leerlingen van de lagere afdeling in avant-première al eens gaan stemmen. Ze kropen er in echte kieshokjes om afgevaardigden voor hun kinderparlement te kiezen. En die taak namen de kandidaten heel serieus, van het ontwerpen van een eigen affiche tot komen

Lees meer »

Anja Piepers kroont zich tot koningin vuurvogelschieting bij brandweerpost Kuurne

Maandagmiddag klonken er knallen op de parking van de brandweerpost in Kuurne, waar naar jaarlijkse traditie de vuurvogelschieting plaatsvond. Deze unieke sport, die steeds zeldzamer wordt, staat open voor zowel actieve brandweerlieden als erebrandweerlui. In totaal namen 46 brandweermannen en -vrouwen deel aan deze eeuwenoude traditie, waarbij ze met een geweer probeerden een doel te raken.
The post Anja

Lees meer »

116 enthousiaste senioren op petanquetornooi SARO

116 enthousiaste senioren waren op post voor het petanquetornooi van de seniorenadviesraad SARO onder een stralend zonnetje. “Het werd weer een activiteit om trots op te zijn. Mensen samenbrengen tijdens het spel”, aldus afscheidnemend voorzitter Francine Gombert. “Voor het huidig bestuur is dit na 18 jaar het einde, want binnenkort komen er bestuursverkiezingen aan. Maar
The post 116 enthousiaste

Lees meer »

1 op de 5 leerlingen mag geen smartphone gebruiken op middelbare school

1 op de 5 leerlingen uit het secundair onderwijs mag geen smartphone gebruiken op school. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Scholierenkoepel bij 11.439 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel. In veel middelbare scholen mogen leerlingen enkel hun smartphone gebruiken tijdens de pauze. De nieuwe Vlaamse regering moedigt een strikt smartphonebeleid in het secundair onderwijs aan. De scholierenkoepel is

Lees meer »

Dorien L. getuigt over haar toxische affaire met Stijn Marchand: “Ik was bang dat hij ging flippen. Je moest niet tegen zijn kar rijden”

“Dorien was geen flierefluiter.” Dat werd vooraf over de vrouw verteld, en dat beeld werd bevestigd tijdens haar getuigenis. Twee jaar is Dorien L. inmiddels weduwe. Ze blijft achter met de kinderen. Meer dan een uur vertelde ze over de ravage die haar ex-minnaar heeft aangericht. “Mijn kinderen missen hun papa enorm. Dit litteken dragen wij een leven lang mee.”

Lees meer »