Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann, komt volgend jaar misschien vrij

Wordt de hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann in 2025 vrijgelaten? Daar wordt dinsdag over beslist bij de uitspraak in Duitsland tegen de 47-jarige Christian Brückner die terechtstaat voor een reeks zedendelicten. Rechters lijken te twijfelen of er voldoende bewijs is om de man opnieuw op te sluiten. 

Meer krantenkoppen in België

Mathias De Clercq trekt nieuwe rode lijn: “Ik word geen schepen onder gelijk welke burgemeester.” Filip Watteeuw: “Dat is dan helder. Ik doe dat wel”

In Gent is de koude oorlog tussen de liberale burgemeester Mathias De Clercq (42) en de groene schepen Filip Watteeuw (62) de laatste jaren behoorlijk warm geworden. Op 13 oktober strijden paars en groen er met elkaar om de grootste te worden. Wanneer de twee kemphanen voor HLN de degens kruisen in het stadhuis hangt er elektriciteit in de lucht.

Lees meer »

“Ik heb nog altijd niet het gevoel dat ik volwassen ben”: toch is Rob Vanoudenhoven (56) intussen een trotse grootvader

“Carrièregewijs had ik dat programma misschien toch moeten doen.” Rob Vanoudenhoven (56), de ooit superpopulaire presentator van kijkcijferkanonnen als ‘De XII werken van Vanoudenhoven’ en ‘Via Vanoudenhoven’, is tegenwoordig publieksopwarmer én kunstenaar. Daarnaast is hij ook een liefdevolle partner van de Amerikaanse Angela én een toegewijde grootvader, vertelt hij in ‘Primo’. “Een geweldig gevoel, amper te omschrijven. Toch boezemt het

Lees meer »

Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie: “Samen uit, samen thuis”

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en Snapberichten lijken voldoende te zeggen. Geen nood: beiden werden samen veroordeeld.
The post Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie:

Lees meer »

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang van lokaal winkelen tijdens Weekend van de Klant

‘Winkelt mor alier’ werd op vrijdagvoormiddag 4 oktober voor de eerste keer live gespeeld in Kortrijk, in de Lange Steenstraat. Dit lied vormt het kloppende hart van de campagne van UNIZO West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en KERNpunt en benadrukt de cruciale rol die kleine en middelgrote ondernemingen spelen in de lokale economie.
The post Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang

Lees meer »

Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs”

Shoppen in Izegem wordt binnenkort nog leuker. In oktober kan je deelnemen aan de kraslotactie en op 10 oktober kan je in het Izegemse stadscentrum naar een gezellige late night shopping afzakken.
The post Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat ik nu doe, zie ik als een ode aan mijn vader”: kunstwerken van Bert Vanwynsberghe (51) uit Kortrijk wereldwijd te zien

De maquette in het Ensormuseum in Oostende, het kleurrijke beeld van Tineke van Heule in brasserie Hula… Het zijn maar enkele van de talloze creaties die Bert Vanwynsberghe uit Kortrijk in opdracht heeft gemaakt en waarvan sommige aan de andere kant van de wereld terug te vinden zijn. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober laat hij tijdens Buren bij

Lees meer »

Kunstwerk in Borgloon onthuld voor Simon Gronowski, die Holocaust overleefde door uit deportatietrein te springen

In Borgloon is een kunstwerk onthuld voor Simon Gronowski (92). Hij heeft de Holocaust overleefd, doordat hij in 1943 als 11-jarige jongen uit een deportatietrein sprong en kon onderduiken in Kuttekoven. Kunstenaar Koenraad Tinel (88) groeide zelf op in een gezin dat collaboreerde, maar raakte jaren later broederlijk bevriend met Simon en maakte nu dit kunstwerk.

Lees meer »