Celstraf voor man die tijdens trouwpartij in Tielt uit auto vuurde met alarmpistool: “Ik wou wat stoer doen”

Een 30-jarige Lendeledenaar ging tijdens een trouwfeest in Tielt iets te uitbundig te keer met een alarmpistool. Dat levert hem zes maanden effectieve celstraf op.

Op 23 april 2022 was A.I. aanwezig op een trouwfeest in Tielt. Al rijdend door het centrum van de stad vuurde hij met een alarmpistool door het openstaande dakvenster van zijn wagen. De feiten kwamen aan het licht in het kader van een ander onderzoek. Bij de uitlezing van een gsm werd een filmpje van het schietincident aangetroffen. Op de beelden was te zien hoe I. tot vier keer toe de trekker overhaalde en de hulzen wegsprongen.

Tijdens zijn verhoor bij de politie gaf de beklaagde de feiten toe. “Het was de avond van een trouwfeest en ik wou wat stoer doen”, stelde hij. De man kreeg herhaaldelijk een minnelijke schikking van 500 euro aangeboden wegens verboden wapenbezit. Maar omdat hij die niet betaalde werd hij voor de Brugse strafrechtbank gedaagd. Daar kwam hij evenwel niet opdagen. (AFr)

The post Celstraf voor man die tijdens trouwpartij in Tielt uit auto vuurde met alarmpistool: “Ik wou wat stoer doen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

JCI Menen-Wevelgem is kweekvijver van jonge ondernemers: “Kom ook eens langs, je zal niet teleurgesteld zijn”

Ondernemersbloed stroomt daar waar het stromen moet. Maar in de aderen van de jonge ondernemers bij JCI Menen-Wevelgem borrelt het dagelijks stroomopwaarts met in het kielzog telkens weer leuke en straffe projecten.
The post JCI Menen-Wevelgem is kweekvijver van jonge ondernemers: “Kom ook eens langs, je zal niet teleurgesteld zijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arntout Hauben stapt opnieuw ‘Dwars door de Lage Landen’: “Ik heb geleerd om te durven wachten op een goed verhaal”

Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ – vanaf 7 oktober – door Nederland en België, samen met zijn wandelkompanen Philippe en Ruben. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, van Lauwersoog tot De Panne. “De mentaliteit wordt eerder gevormd door het landschap dan door een landsgrens.
The

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei preekt voor het eerst in vijf jaar tijdens vrijdaggebed: “Onze vijand wil wig drijven tussen alle moslims”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Moeder reageert nadat haar zoon (13) slachtoffer wordt van homohaat: “Hij werd betast en bedreigd met een mes”

“Hij werd betast en uitgescholden voor vuile homo.” Een week nadat een jongen van 13 door een 16-jarige schoolgenoot werd bedreigd met een zakmes aan de Grote Markt in Beveren, wil zijn moeder anoniem het verhaal doen. “Mijn zoon heeft er nog nachtmerries van. Als moeder breekt je hart.” De dader werd ondertussen geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (5): Grote plannen met de deelgemeenten, al moet DNA behouden blijven

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week gaan we dieper in op de deelgemeenten. Krijgen die voldoende aandacht? Wat is er gebeurd en wat komt er nog?
The post Aftellen naar de verkiezingen

Lees meer »

Ombudsdienst ontving dit jaar al meer klachten over De Lijn dan in heel 2023: “Bussen komen niet opdagen of zijn overvol”

Sinds vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstregeling begin dit jaar heeft aangepast, ontving de Vlaamse Ombudsvrouw al meer dan 500 klachten. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De meeste klachten gaan over bussen die te laat of helemaal niet komen. Volgens De Lijn is het grootste deel van de bussen te oud en vallen de voertuigen daardoor regelmatig uit.

Lees meer »