Bredense scholieren kiezen mascotte LAGO Grasduinen

De werken aan LAGO Grasduinen zijn volop aan de gang. Ondertussen staat de eerste verdieping van het nieuwe vrijetijds- en zwembadcomplex in de steigers. LAGO Grasduinen opent de deuren in juni 2025 en is intussen op zoek naar een nieuw LAGO-vriendje. Het rekent daarvoor op de hulp van de Bredense scholieren

Na een lange periode van funderingswerken worden de contouren van het nieuwe complex stilaan zichtbaar. “Nu de gelijkvloerse plaat met de verschillende baden is aangebracht, krijgen de wildwaterbaan en warme lagune verder vorm”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe een stand van zaken.

LAGO Grasduinen organiseert voor alle scholieren momenteel een wedstrijd waarbij de kinderen zélf de nieuwe Bredense mascotte kunnen kiezen. Kleuter- en lagere scholen in Bredene krijgen de kans om deel te nemen en mochten intussen een wedstrijdformulier ontvangen. “De kinderen kunnen kiezen tussen 3 mascottes: een zeester, een garnaal en een eendje. Op het wedstrijdformulier kunnen ze hun favoriete mascotte kiezen en deze daarna inkleuren. Vervolgens worden de wedstrijdformulieren per klas verzameld. Het figuurtje dat de meeste scholieren kan verleiden, wordt de Bredense mascotte.”

Likes

Formulieren kunnen binnengebracht tot maandag 14 oktober 2024 (dat kan ook digitaal via [email protected]). “Uit de winnende mascotte kiest LAGO de 3 leukste inzendingen, die vervolgens op de Facebookpagina @LAGOBredeneGrasduinen worden geplaatst”, gaat de burgemeester verder. “Vanaf dan kun je stemmen voor je favoriete ontwerp. Stemmen kan enkel via de Facebookpagina van LAGO Grasduinen (vanaf vrijdag 18 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2024).

De tekening met de meeste likes wint en levert zijn bedenker een jaarabonnement, dat toegang geeft tot het zwemparadijs van LAGO Bredene Grasduinen, en een gratis pannenkoekenfeestje voor zichzelf én de hele klas op.

Op maandag 28 oktober 2024 maakt LAGO de winnaars bekend via Facebook.

The post Bredense scholieren kiezen mascotte LAGO Grasduinen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Milan Delva (21), student geneeskunde, uit Geluwe door hersentumor overleden: “Zijn grote droom was neurochirurg worden”

Aan de gevolgen van een hersentumor is in het AZ Delta Rumbeke Milan Delva (21) uit Geluwe overleden. Hij was tweedejaarsstudent geneeskunde aan UGent. Milan was de zoon van Jurgen Delva en Evelien Desimpel, beiden hebben een praktijk als kinesist. Jurgen in de Ieperstraat in Zonnebeke, Evelien op de Sint-Denijsplaats in Geluwe in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk.
The

Lees meer »

Spaanse regering stelt gerust: toeristische sector zal toch geen extra persoonlijke gegevens van reizigers moeten verzamelen

De Spaanse regering zegt dat hoteluitbaters en autoverhuurders dan toch geen extra persoonlijke informatie van hun gasten moeten verzamelen. Dat ondanks de nieuwe registratiewet, die – na verschillende keren uitstel – op 2 december van kracht wordt. De toeristische sector blijft achter met veel vragen en hoopt op officiële bevestiging dat ze niet worden gestraft wanneer ze de extra gegevens

Lees meer »

Geert Bourgeois over schoondochter en nieuwe Vlaams minister Cieltje Van Achter: “Ik zal haar niet schoonvaderen”

Cieltje Van Achter (45) is de nieuwe Vlaams Minister van Media en Brussel en dat als rasechte Brusselse. Maar de politica is ook de schoondochter van Geert Bourgeois (73), stichter en lange tijd ook partijvoorzitter van N-VA. “Ik heb haar niet in de politiek gebracht, maar uiteraard ben ik trots op het parcours dat ze al heeft afgelegd.”
The

Lees meer »

Dertigtal fietsers van Poperinge naar Antwerpen voor een beter klimaatbeleid

De leerlingen van de Poperingse Freinetschool De Torteltuin hebben het plan opgevat om de afstand tot de Noordpool per fiets af te leggen. De school wil daarmee leerlingen stimuleren om met de fiets naar school te komen, wat goed is voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd in het kader van Ride The Tide, een fietstocht waarbij de deelnemers ijveren

Lees meer »

Kinderen basisschool Mikado kruipen nu al in het stemhokje: “Wie op ons stemt, beloven we één keer per maand frietjes”

Mama en papa zijn pas zondag aan de beurt, maar in basisschool Mikado in Oeselgem bij Dentergem mochten de leerlingen van de lagere afdeling in avant-première al eens gaan stemmen. Ze kropen er in echte kieshokjes om afgevaardigden voor hun kinderparlement te kiezen. En die taak namen de kandidaten heel serieus, van het ontwerpen van een eigen affiche tot komen

Lees meer »

Ombudsdienst ontving dit jaar al meer klachten over De Lijn dan in heel 2023: “Bussen komen niet opdagen of zijn overvol”

Sinds vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstregeling begin dit jaar heeft aangepast, ontving de Vlaamse Ombudsvrouw al meer dan 500 klachten. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De meeste klachten gaan over bussen die te laat of helemaal niet komen. Volgens De Lijn is het grootste deel van de bussen te oud en vallen de voertuigen daardoor regelmatig uit.

Lees meer »

Bestuurder overleden na klap tegen boom in Belsele

In de Hulstendreef in Belsele, deelgemeente van Sint-Niklaas, is een man om het leven gekomen na een verkeersongeval. Hij kwam met zijn auto tegen een boom terecht. De klap was niet zo zwaar. Vermoedelijk is de man onwel geworden achter het stuur.

Lees meer »