Brazilië heft blokkade X op: Musk geeft toe aan eisen Hooggerechtshof

De hoogste rechter in Brazilië heeft de blokkade van socialemediaplatform X opgeheven. Eind augustus dwong het Braziliaanse hooggerechtshof X op zwart te gaan, omdat het bedrijf geen wettelijk vertegenwoordiger in het Zuid-Amerikaanse land had aangesteld. 

Meer krantenkoppen in België

Emirates verbiedt biepers en walkietalkies uit angst voor explosies

Passagiers van Emirates, de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten, mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als ze van of naar Dubai vliegen. De beslissing komt er nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon ontploft zijn. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

Onze journalist bundelt 160 keer ‘De Levensvragen van De Wachter’ in boek: “De topminister die even bréékt: dat is mooi”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Axel Daeseleire riskeert twee jaar cel omdat hij “misbruik maakte van zwakbegaafdheid van zedendelinquent”

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Studio 100 presenteerde afgelopen weekend speciale voorstellingen van ’14-18′ voor slechthorenden en slechtzienden

Studio 100 presenteerde afgelopen weekend speciale voorstellingen van de spektakelmusical ‘14-18’. Op vrijdagavond werden tolken ingezet zodat doven en slechthorenden de voorstelling optimaal konden beleven. Zondagmiddag werden schermen geplaatst voor blinden en slechtzienden. “We zijn blij dat we deze ervaring ook kunnen aanbieden aan mensen met visuele of auditieve beperkingen.”

Lees meer »