“Belgische werknemers hebben te veel vakantie”, klagen de nieuwe bazen bij Van Hool. Maar klopt dat ook?

Belgen hebben te veel vakantie en werken te weinig. Dat zeggen wij niet, maar de overnemers van busbouwer Van Hool. Zij uiten daarmee grote twijfels over de competitiviteit van de Belgische arbeidsmarkt. Maar klopt die boude bewering ook? Professor Arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) legt uit. “In de praktijk heeft vrijwel geen enkele werkende Belg maar 20 betaalde vakantiedagen.” 

Meer krantenkoppen in België

België zendt zijn hooligans uit

Belgische hooligans bouwen in Europa snel een kwalijke reputatie op. Aanbevelingen tegen die spiraal van geweld bestaan al jarenlang, maar niemand neemt de moeite ze radicaal en zonder voorbehoud door te voeren

Lees meer »

Evenepoel maakt zich niet druk over het weer, ploegmaat Van Wilder pak strenger: “Organisatie moet verstand gebruiken”

Nieuwe dag, nieuwe Italiaanse najaarsklassieker. Vandaag kruist Remco Evenepoel opnieuw de degens met wereldkampioen Tadej Pogacar in de Tre Valli Varesine. De hevige regenval in de regio leek even roet in het eten te gooien, maar de (ingekorte) race gaat wel degelijk door. Twintig minuten later dan voorzien trokken Evenepoel en co zich op gang, kan onze landgenoot meedoen voor

Lees meer »

Minder verkeersdoden op snelwegen, met dank aan de files

Nooit eerder waren er zo weinig verkeersdoden op de snelwegen dan in de eerste helft van dit jaar. Er kwamen 198 personen om het leven. Dat zijn er 12 procent minder dan vorig jaar. Zelfs in de coronaperiode vielen er meer doden. Er zijn verschillende redenen voor de daling.

Lees meer »

Sloveen Leon Stergar (24) wil basketcarrière graag verder uitbouwen: “Vooral snelheid is verschil”

Zijn hele carrière speelde Leon Stergar voor Krka Novo mesto, tot hij besloot de stap te zetten naar een andere Europese competitie, de BNXT League. Het ambitieuze Kortrijk bleef op vier matchen nog ongeslagen. Leon speelde zich al aardig in de kijker, maar blijft er vooral erg bescheiden en realistisch bij.
The post Sloveen Leon Stergar (24) wil basketcarrière

Lees meer »

Pediater veroordeeld tot jaar cel met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »

Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen”

Op 5 oktober plant het netwerkplatform voor ondernemers ‘Jong Jabbeke’ een event voor de Jabbeekse ondernemers. Een culinair treffen, net voor de lokale verkiezingen, moet de ondernemers dichter bij elkaar brengen. Jong Jabbeke organiseert ‘Il Gusto della Vita’ – culinair netwerken met Italiaanse flair.
The post Jong Jabbeke organiseert Italiaans culinair evenement: “Ondernemers dichter bij elkaar brengen” appeared first

Lees meer »

‘Keldergatinbreker’ blijft in cel na veroordeling: “Hij weet niet waar hij naartoe moet en hoe de rest van zijn leven er zal uitzien”

Amper vrij na een reeks inbraken in cafés en restaurants in Kortrijk, Waregem en Kuurne pleegde een 32-jarige man zonder papieren meteen enkele nieuwe inbraken in Kortrijk. Via het keldergat raakte hij bijvoorbeeld binnen bij café De Gouden Aap en probeerde hij binnen te raken in café Hermana op de Vlasmarkt. Het leverde hem de bijnaam ‘de keldergatinbreker’ op.

Lees meer »