BBC Koksijde wil opnieuw mooi bekerverhaal schrijven: “Ons meten tegen ploegen die hoger spelen”

Eddy Ponjaert neemt even de taken over van Dirk Goens als hoofdcoach van BBC Koksijde A. Na een foutloze start werd er vorig weekend voor het eerst verloren. Komend weekend is er een bekermatch tegen tweedeprovincialer BC Lamett Deerlijk-Zwevegem B.

Eddy en Dirk kennen mekaar al een hele poos. “Ik ben zelfs nog Dirk zijn trainer geweest op het einde van zijn spelerscarrière”, weet Eddy. “Later werd Dirk jeugdtrainer en organiseerden we samen zomerkampen. Dirk is mijn soulmate.”

Geen half werk

Nu staat Dirk even aan de kant als hoofdcoach van de eerste ploeg in derde provinciale en neemt Eddy zijn taken over. “Ik kon geen nee zeggen toen Dirk me de vraag stelde om even over te nemen. Het is echter niet evident, want je wil geen half werk doen. Bovendien wil je de visie van Dirk behouden. Deze groep werd vorig jaar kampioen, dus het is belangrijk om op dezelfde manier verder te bouwen.”

Intussen behaalde de ploeg een vier op vijf. De eerste vier matchen wonnen ze, in Wielsbeke werd het een nipte nederlaag (63-59). “Wielsbeke is steeds een moeilijke verplaatsing. Het is jammer dat we niet met een vijf op vijf naar de bekermatch van zaterdag kunnen trekken. Dan spelen we tegen BC Lamett Deerlijk-Zwevegem B. Zij spelen een reeks hoger. De ambitie is om net als vorig jaar ver te geraken in de beker. Toen versloegen we enkele eersteprovincialers en sneuvelden we pas in de halve finale tegen eersteprovincialer SKT Ieper C. We misten toen enkele sleutelspelers en dat heeft ons genekt. Sowieso is de beker interessant en uitdagend. We kunnen ons dan meten tegen ploegen die hoger spelen. Het is nog anders dan een gewone oefenmatch, want op het einde wordt er een prijs uitgedeeld”, aldus Eddy Ponjaert (66), voor wie BBC Koksijde een tweede thuis is. “Ik ben vergroeid met deze club en combineer de eerste ploeg met de U12, waar mijn kleinzoon speelt. Ook de zomerkampen doe ik nog steeds.”

Zaterdag 12 oktober om 18 uur: BC Lamett Deerlijk-Zwevegem B – BBC Koksijde A.

The post BBC Koksijde wil opnieuw mooi bekerverhaal schrijven: “Ons meten tegen ploegen die hoger spelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zet het Europees Hof vrijdag de voetbalmercato op losse schroeven? “Deze zaak heeft een grote symboolwaarde”

Luxemburg is zelden het epicentrum van de voetbalmercato. Toch zullen alle clubbestuurders, spelersmakelaars en sportadvocaten vrijdag hun blik naar het Groothertogdom wenden. Het Europees Hof van Justitie buigt er zich over de vraag of en tegen welke voorwaarden voetballers hun arbeidscontract eenzijdig kunnen opzeggen. Is een nieuw Bosman-arrest in de maak? Of zouden de huidige transferregels hooguit wat bijgeschaafd moeten

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe jongeman (21) door groep mannen in elkaar wordt geslagen na parkeerruzie in Vilvoorde

Op bovenstaande beelden is te zien hoe een 21-jarige jongeman klemgereden wordt na een parkeerruzie in Vilvoorde. De aanvallers, zijn overburen, sleuren hem uit de auto en vallen hem aan. Het slachtoffer ligt in foetushouding op het koude asfalt, met zijn armen rond zijn hoofd, terwijl de mannen op hem inbeuken. Daarna arriveert nog een tweede wagen met drie andere

Lees meer »

Arne Vanroose en JV Lo-Reninge willen ongeslagen blijven: “Nieuwkomers kunnen het verschil maken”

Met vier overwinningen en een gelijkspel is JV Lo-Reninge (4A) op indrukwekkende wijze aan het seizoen begonnen. JVLR wil zondag die reeks voorzetten, maar de verplaatsing naar Alveringem – dat 12 op 12 heeft – wordt geen sinecure.
The post Arne Vanroose en JV Lo-Reninge willen ongeslagen blijven: “Nieuwkomers kunnen het verschil maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe van Jozef Chovanec en Slovakije gaan in beroep

De weduwe van Jozef Chovanec en de Slovaakse staat gaan in beroep, nadat de raadkamer van Charleroi eind vorige maand besliste dat er geen proces komt naar het overlijden van de Slovaak. Dat heeft meester Hayat Karim, advocate van de drie agenten die Chovanec in de cel in bedwang hielden, dinsdag bevestigd. Alle 31 verdachten werden buiten vervolging gesteld.

Lees meer »

Koers even geneutraliseerd nadat trein moest passeren, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend

Na het Groeningepark, de ontharding van het Casinoplein en het verder verlagen van de Leieboorden was het nu de beurt aan het kleinste en één van de meest charmante pleinen van de stad: het Sint-Michielsplein. De heraanleg van het plein ging van start op 17 juni en is nu afgewerkt.
The post Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend appeared first

Lees meer »

Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter”

De bachelor Industrieel Productontwerpen van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) is uitgeroepen tot de beste designschool ter wereld op de internationale competitie The Rookies Awards. Ook Digital Arts & Entertainment scoorde opnieuw als beste gameopleiding, deze keer in de categorie Mobile Games.
The post Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van Zedelgem de voorbije zes jaar: eerste schepen stapte ontgoocheld in politiek op

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… of niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Zedelgem, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van

Lees meer »