Anderlecht hakt knoop door: Hubert blijft niet aan als hoofdcoach, zoektocht naar nieuwe T1 bijna afgerond

David Hubert (36) zal dan toch een stapje opzij moeten zetten. De T1 ad interim heeft het bestuur van Anderlecht doen twijfelen, maar de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach zit in een afrondende fase. 

Meer krantenkoppen in België

Twee Chinezen gedood bij aanslag in Pakistan

Twee Chinezen die aan een project voor een kerncentrale in Pakistan werkten, zijn volgens de Chinese ambassade gedood bij een aanslag. Die werd maandag opgeëist door een separatistische groepering uit de provincie Beloetsjistan.

Lees meer »

Smurfen palmen Brussels Expo in met ‘Het Grote Smurfenavontuur”

Zestig jaar na hun eerste intrede in de stripwereld en zes jaar na hun spectaculaire tentoonstelling in Brussel, keren de geliefde Smurfen terug voor een nieuw avontuur. Vanaf 23 oktober 2024 opent Het Grote Smurfenavontuur opnieuw zijn deuren in Paleis 2 van Brussels Expo. Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee op een interactieve reis door de magische wereld van de Smurfen,

Lees meer »

Folkfestival in Ruiselede is aan vijftiende editie toe: “Folkgroepen komen graag naar hier”

Op zaterdag 19 oktober brengt Folk Ruiselede opnieuw jong én geroutineerd talent naar Ruiselede, met kleinkunst-kenner Camilo Donoso, de Belgische award-winners Tom & Aurélie en de Italiaanse succesvolle folkgroep Ar an Talamh. “Folkgroepen komen graag naar Ruiselede”, vertelt voorzitter Stefaan Bekaert. “Alles wordt natuurlijk duurder, maar we slagen er steeds weer in om alle kosten te dekken.”
The post

Lees meer »

Moet Sinutab tegen verstopte neus verboden worden? Testaankoop vindt van wel: “Zeldzame, maar te ernstige bijwerkingen”

Net nu de verkoudheidsvirussen welig tieren, vraagt Testaankoop een verbod op Sinutab – de populaire tabletten tegen een verstopte neus. Ook professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op tot een voorzichtiger gebruik: “Sinutab werkt uitstekend tegen een verkoudheid, maar het risico op een beroerte of hartaanval wordt onderschat.” Normaal wordt een voorschrift voor Sinutab vanaf 1 november verplicht.

Lees meer »

Geert Bourgeois over schoondochter en nieuwe Vlaams minister Cieltje Van Achter: “Ik zal haar niet schoonvaderen”

Cieltje Van Achter (45) is de nieuwe Vlaams Minister van Media en Brussel en dat als rasechte Brusselse. Maar de politica is ook de schoondochter van Geert Bourgeois (73), stichter en lange tijd ook partijvoorzitter van N-VA. “Ik heb haar niet in de politiek gebracht, maar uiteraard ben ik trots op het parcours dat ze al heeft afgelegd.”
The

Lees meer »

Kaartclub De Gemeentehuisvrienden huldigt kampioenen

Kaartclub De Gemeentehuisvrienden heeft zijn kampioenen van het voorbije seizoen gehuldigd. Voor het tweede jaar op rij gebeurde dat tijdens een gezellig feestje in brasserie-tearoom Driekoningen aan de Aartrijkestraat in Torhout. Na een boeiende strijd werd bij de dames Greta Spanhove kampioen en bij de heren Daniël Deklerck. Ze werden door de medekaarters gefeliciteerd en
The post Kaartclub De

Lees meer »

Renovatie van ontvangsthal cc De Wissel is een schot in de roos: nieuwe foyer oogt veel ruimer

Het was een zorgpunt waarmee de Cultuurraad van Wingene kwam aankloppen bij het Wingense gemeentebestuur: de foyer van cc De Wissel in Zwevezele was veel te klein. Zekere als zo’n tweehonderd toeschouwers in de theaterzaal iets wilden komen drinken. In overleg met het Wingense gemeentebestuur werd de foyer grondig aangepakt en gemoderniseerd. Het resultaat mag gezien worden. Vrijdag 11 oktober

Lees meer »

Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten

Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel beleven op zaterdag 5 oktober hun jaarlijkse hoogdag. Tijdens de 52ste editie van de Kasteelstraatfeesten valt er opnieuw heel wat te beleven. Thema dit jaar is superhelden.
The post Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »