Amerikaanse staat Florida zet zich schrap voor orkaan Milton: “Blijf je thuis in evacuatiegebied, dan ga je dood”

De Amerikaanse staat Florida wordt voor de tweede keer in twee weken tijd getroffen door een orkaan. Ditmaal gaat het om Milton, en die brengt meteen grootschalige evacuaties met zich mee. “Blijf je thuis, dan ga je dood”, zei de burgemeester van Tampa.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische troepen bereiken stad Toretsk en bezetten een vijfde van Oekraïne – Kiev ontvangt Franse straaljagers “in eerste kwartaal van 2025”

Russische troepen hebben de rand van Toretsk in Oost-Oekraïne bereikt. De stad in de Donbas is al tien jaar een belangrijke plaats in de frontlinie voor Oekraïne. Vorige week bereikten Russische troepen ook het centrum van de belangrijke stad Voehledar. Rusland heeft nu de controle over een vijfde van het Oekraïense grondgebied. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft soldaten opgeroepen

Lees meer »

Werken de technieken van Tom Waes echt? Onze reporter doet de test: “Ik voel mijn hartslag pijlsnel de hoogte in schieten”

Knuffelen met wildvreemden, een duik in een ijskoude Noordzee, negen dagen isolement,… Tom Waes (55) testte de afgelopen weken uit wat hem zou helpen zijn stressniveau te verlagen in ‘Kalm Waes’. Voor hem een geslaagd experiment. Maar word je écht zo zen van de methodes die hij aanreikt? ‘Dag Allemaal’-reporter Isaura neemt voor u de proef op de som. “Van

Lees meer »

Unieke camera’s van meer dan 100 jaar oud te zien bij Belle Epoque Centrum in Blankenberge: “Er is steeds meer belangstelling voor antieke fotografie”

De nieuwe tijdelijke expo ‘Belle époque door de lens’, nog tot 25 juni volgend jaar te bezichtigen in het Belle Epoque Centrum, focust deze keer op fotografie met onder meer enkele retropareltjes van collectioneur Nic Ottevaere. “Antieke fotografie zit vandaag opnieuw in de lift”, aldus de uitgeweken Blankenbergenaar.
The post Unieke camera’s van meer dan 100 jaar oud te

Lees meer »

Ze ging de wereld rond na Hamas-terreur op muziekfestival, nu spreekt de ‘lady in red’ opnieuw: “Ik dacht maar één ding”

Daar rende ze dan in de woestijn, met haar felrode sjaal om haar schouders. Lopend voor haar leven tussen alle anderen, terwijl ze net allemaal nog stonden te dansen op een festival. De foto van ‘the lady in red’ werd samen met het beeld van de wanhopig schreeuwende Noa Argamani (26), die achterop een motor werd ontvoerd door Hamas-militanten op

Lees meer »

“Vrijdag stond spookrijdster Jana D. nog terecht voor drugs achter het stuur”: Mario (63) overleden, vrouw en dochters zwaar gewond na frontale botsing

Vader Mario Laurier (63) overleden, zijn vrouw Nella (40) in levensgevaar en hun tweelingdochters van 13 gewond. De ravage die een 25-jarige spookrijdster zaterdagochtend aanrichtte op de A19 in Ieper is niet te overzien. Mario ontsnapte in 2002 al eens aan de dood, toen de ex-partner van zijn toenmalige vriendin hem aanviel met een mes, maar hij vond de liefde

Lees meer »

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen van robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »

Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de toekomst

Vrijdag sloeg AERS Groep officieel de eerste paal van Aers Truck Plaza, een baanbrekend tankstation van de toekomst. Met ruimte een beveiligde parking voor 140 vrachtwagens, een supermarkt en een restaurant wordt Aers Truck Plaza dé plek voor vrachtwagenchauffeurs die de haven in Zeebrugge aandoen.
The post Bouw gestart van Aers Truck Plaza in Zeebrugge: baanbrekend tankstation van de

Lees meer »

Geert Bourgeois over schoondochter en nieuwe Vlaams minister Cieltje Van Achter: “Ik zal haar niet schoonvaderen”

Cieltje Van Achter (45) is de nieuwe Vlaams Minister van Media en Brussel en dat als rasechte Brusselse. Maar de politica is ook de schoondochter van Geert Bourgeois (73), stichter en lange tijd ook partijvoorzitter van N-VA. “Ik heb haar niet in de politiek gebracht, maar uiteraard ben ik trots op het parcours dat ze al heeft afgelegd.”
The

Lees meer »

Meisjes vapen voor het eerst evenveel als jongens: “Ze zijn goedkoop, hebben een flashy design en verschillende smaakjes”

Roken was lange tijd eerder iets voor jongens dan voor meisjes. Maar die verschillen zijn grotendeels verdwenen: beide geslachten vertonen tegenwoordig een gelijklopend rook- en vapegedrag. Dat blijkt uit een bevraging bij ruim 7.500 jongeren van 12 tot 18 jaar door het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Lees meer »

Japanse luchthaven schrapt alle vluchten nadat bom uit Tweede Wereldoorlog die onder het tarmac begraven ligt plots ontploft

Geallieerden dropten tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen op een militaire luchthaven in het Japanse Miyazaki, waar onder meer kamikazevluchten opstegen om zelfmoordmissies uit te voeren. Een van de bommen ontplofte niet en lag zo’n tachtig jaar begraven bij de Miyazaki Airport, die nu dienstdoet als burgerluchthaven. Tot de bom woensdag plots explodeerde en een grote krater achterliet in het tarmac.

Lees meer »