Amerikaanse staat Florida zet zich schrap voor orkaan Milton: “Blijf je thuis in evacuatiegebied, dan ga je dood”

De Amerikaanse staat Florida wordt voor de tweede keer in twee weken tijd getroffen door een orkaan. Ditmaal gaat het om Milton, en die brengt meteen grootschalige evacuaties met zich mee. “Blijf je thuis, dan ga je dood”, zei de burgemeester van Tampa.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden huwelijksgeluk voor Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77)

Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77) nodigden op zondag 29 september familie en vrienden uit in zaal de Zandberghoeve voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Marie en Marcel trouwden op 30 april 1974 in Brugge. Zowel Maria als Marcel zijn afkomstig uit een landbouwersgezin, zij uit Assebroek en hij uit de Spermalieweg in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

25 jaar geleden werd Sergio Quisquater op bijzondere wijze ‘opnieuw geboren’: “Ingeborg wist dat ik gemakkelijk slachtoffer was”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Tien gezinnen met buitenlandse roots op vakantie in Antwerpse Kempen in plaats van hun thuisland: “Goedkoper en genoten van de rust”

Afgelopen zomer zijn 10 gezinnen met buitenlandse roots op vakantie gegaan naar de Antwerpse Kempen als alternatief voor hun jaarlijkse verre reis naar hun land van herkomst. Zo wil de provincie Antwerpen nieuwe Belgen aansporen om dichter bij huis op vakantie te gaan. Annick Kashirahamwe, die roots heeft in Burundi, vertelt over haar fijne tijd in Vorselaar.

Lees meer »

Britse man pleit schuldig aan moordpoging op stiefvader, vermomd als verpleegkundige en met valse covidprik

De man die in Newcastle probeerde de levenspartner van zijn moeder te vermoorden met een dodelijk inspuiting, heeft schuldig gepleit aan poging tot moord. Dat schrijven BBC en The Guardian. De man, die volgens Britse media een huisartsenpraktijk had in Sunderland, vermomde zichzelf als verpleger en maakte zijn slachtoffer wijs dat hij hem een covidvaccin zou toedienen. Op die manier

Lees meer »

‘Dag van de platte portemonnee’ sluit kermis Zarren af: “Vorig jaar groot succes”

Traditiegetrouw sluit Zarren een periode van twee maanden kermis in Groot-Kortemark af. De feesttent op het Zarrenplein vormt het kloppend hart, waar het feestcomité van Zarren iedereen met open armen verwelkomt. De Ruyterhoekvrienden nemen de laatste kermiszondag voor hun rekening.
The post ‘Dag van de platte portemonnee’ sluit kermis Zarren af: “Vorig jaar groot succes” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat betekent de zaak-Diarra voor het Belgisch voetbal, en is het eindelijk gedaan met transfersommen van meer dan 100 miljoen?

De bom is gebarsten. Voetballers moeten sneller en goedkoper hun contract kunnen opzeggen, vindt het Europees Hof van Justitie. Dat betekent bijna zeker dat er een einde komt aan de astronomische transfersommen. Wat betekent dat voor het Belgisch voetbal, dat overleeft dankzij een transferinfuus? En kunnen clubs ook profiteren? Experts beantwoorden vier pertinente vragen.

Lees meer »

Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center

In het weekend van 11,12 en 13 oktober vormt het vernieuwde Vlaemynck Business Center in de Sint-Jansstraat voor het eerst het decor voor een unieke kunsttentoonstelling. Acht lokale kunstenaars, waaronder Eli Nagel, stellen er hun werk tentoon onder noemer On(t)roerende Kunst.
The post Eerste Kunstexpo in Vlaemynck Business Center appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte van poging tot gifmoord met thallium riskeert 20 jaar cel

Het Brusselse parket eist 20 jaar cel tegen een jonge twintiger die verdacht wordt van poging tot moord. De man zou het uiterst toxische thallium in een tube lichaamscrème hebben ingebracht, waarna ‘zijn beste vriend’ zichzelf vergiftigde. “Dit gaat om een verraderlijke misdaad, die een pijnniveau heeft veroorzaakt dat we nog nooit hebben gezien”, aldus de openbaar aanklager.

Lees meer »

In Knokke-Heist duikt Luc Lierman op twee verschillende lijsten op: “Zorgde al vaker voor verwarring”

Inwoners van Knokke-Heist die op 13 oktober willen stemmen op Luc Lierman zullen die naam op twee verschillende lijsten zien opduiken. De naamgenoten komen namelijk beide op voor de gemeenteraadsverkiezingen, hetzij voor een andere partij. Groen-voorzitter Luc Lierman is met dezelfde over-overgrootvader Ignace Lierman familielid van Luc Lierman van de lijst ‘Ja!’.
The post In Knokke-Heist duikt Luc Lierman

Lees meer »