Aimé en Simonne varen al 65 jaar in hun huwelijksbootje

Aimé Lefebvre (86) en Simonne Verfaillie (87) kregen voor hun briljanten huwelijksjubileum het bezoek van gemeenteraadslid Stephanie Demeyer in feestzaal De Geit in Sint-Denijs. Simonne is geboren in Bellegem op 14 september 1937 en ging er naar de Meisjesschool. Vanaf haar twaalfde werkte ze bij Mottes en daarna werd ze huisvrouw. Aimé is geboren in Tielt op 25 november 1937 en heeft één broer, die al overleden is. Hij ging naar de Jongensschool in Bellegem. Hij werkte een jaar op een boerderij en daarna bij Bekaert Zwevegem in de opzoekingsdienst. Aimé voetbalde, was wielertoerist en deed sport bij Okra. Het koppel leerde elkaar kennen tijdens het aardappelen rapen op het veld. Ze trouwden in 1959 in Bellegem. Ze hebben drie kinderen: Patrick, Marnix en Patricia. Ze hebben met Maaike, Glenn, Loïc, Bjorn, Gilles en Jonas zes kleinkinderen en ondertussen ook al zes achterkleinkinderen met Janona, Iliana, Otis, Lylou, Andrea en Mauro. (Peter Van Herzeele/foto JVGK)

The post Aimé en Simonne varen al 65 jaar in hun huwelijksbootje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

Ernstige vragen over dubieuze therapie voor kankerpatiënten, die ook Goedele Liekens gebruikte

Tal van kankerpatiënten uit België en andere Europese landen hebben de voorbije jaren elk tienduizenden euro’s betaald voor een immuun­therapie van het buitenlandse privébedrijf Immucura. Maandenlang ­onderzoek van De Tijd, de Duitse tv-zender ZDF, de Oostenrijkse krant Der Standard en het Spaanse El País doet nu ernstige vragen rijzen over die populaire behandeling, schrijft De Tijd dinsdag.

Lees meer »

Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio

Bewoners van de nieuwe verkaveling in de Eendrachtstraat in Wervik maken voortaan gebruik van een sorteerstraatje voor hun afval. Meteen een primeur voor afvalintercommunale Mirom Menen. “Het gaat om een proefproject voor ondergrondse inzameling van huishoudelijk afval”, zegt directeur Kristof Moeyaert.
The post Sorteerstraatje voor inwoners verkaveling Eendrachtstraat in Wervik is een primeur voor de regio appeared first on

Lees meer »

Van uur tot uur: zo verliep vorig jaar de ongeziene Hamas-aanval op Israël die de huidige Gaza-oorlog in gang zette

Vandaag is het precies een jaar geleden dat strijders van Hamas en verwante organisaties de ongeziene verrassingsaanval op Israël uitvoerde die de huidige Gaza-oorlog in gang heeft gezet. Op 7 oktober 2023 drongen zij Israël binnen en slachtten ze genadeloos honderden mensen in het zuiden van het land af. Alsof dat nog niet erg genoeg was, richtten ze ook op

Lees meer »

Spookrijdster (25) reed mogelijk opzettelijk andere wagen aan op A19 in Zonnebeke: onderzoek of ze onder invloed was van drugs

De 25-jarige spookrijdster die zaterdagochtend een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt op de A19 in Zonnebeke, stond de dag ervoor nog terecht voor rijden onder invloed van drugs. Het parket vermoedt dat ze opzettelijk inreed op de andere wagen.
The post Spookrijdster (25) reed mogelijk opzettelijk andere wagen aan op A19 in Zonnebeke: onderzoek of ze onder invloed was van

Lees meer »

Camille heeft haar eigen Scheltjensportret in duizenden met de hand gesneden glasmozaïeken: “Het is supermooi!”

Tot en met zondag 13 oktober stelt kunstenares Isabelle Scheltjens nog tentoon in The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem. De Kempense glaskunstenares is wereldwijd bekend. Camille is fan van haar werk en als waardering ontwierp Isabelle een portret van Camille, met maar schatting 35.000 à 40.000 met de hand gesneden glasmozaïeken in het kunstwerk.
The post Camille heeft haar eigen

Lees meer »

Sabine (49) is gepassioneerd door alternatieve relaxatietherapieën: “Mensen innerlijke rust brengen”

Wie interesse heeft in alternatieve relaxatietherapieën, kan sinds kort terecht bij Heart & Soulflow in de Hekkestraat in Wingene. Initiatiefneemster is Sabine Ameloot (49), orthopedagoge van opleiding, maar al vele jaren gepassioneerd door allerlei ontspanningstechnieken. “Ik mediteer dagelijks al vijftien jaar en ik kan gerust zeggen dat ik een ander mens geworden ben”, zegt Sabine. “Meditatie is een langzaam proces,

Lees meer »