Zelfs de teddyberen moeten eraan geloven: man vernielt herdenkingsplek voor slachtoffers Hamas

Een vandaal zorgde afgelopen zondag voor heel wat opschudding in het Engelse Brighton. Een dag voor de eerste verjaardag van de inval van Hamas in Israël konden passanten filmen hoe een gepensioneerde man een herdenkingsplek voor de slachtoffers van het bloedbad op een pleintje in de wijk volledig vernielde.

 

Meer krantenkoppen in België

Werken gestart voor nieuwe vrachtwagenparking langs A11 in Zeebrugge

In Zeebrugge zijn de werken begonnen voor een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11. De nieuwe parking moet de parkeerproblematiek in de omliggende woonkernen oplossen. Op de parking zal plaats zijn voor zo’n 140 vrachtwagens. Er komt ook een restaurant, een supermarkt en sanitair voor de vrachtwagenchauffeurs. Tegen september 2025 moet de parking klaar zijn.

Lees meer »

Nieuwpoort plaatst 61 semi-ondergrondse afvalbakken in toeristische zones: “Voor een aantrekkelijke en zwerfvuilvrije leefomgeving”

Stad Nieuwpoort zet een belangrijke stap in de strijd tegen zwerfvuil door de installatie van 61 nieuwe semi-ondergrondse afvalbakken. Deze komen op de drukstbezochte locaties van Nieuwpoort. De bakken hebben een groter volume dan de standaard vuilkorven en zijn uitgerust met een aparte peukenrecipiënt. Ze moeten niet alleen het afvalbeheer efficiënter maken, maar ook de straten schoner houden door het

Lees meer »

Korpschef Peter Billiouw (54) verlaat politiezone Spoorkin en wordt raadsheer bij Comité P. “Positief verschil kunnen maken”

Na ruim vier jaar verlaat korpschef Peter Billiouw (54) uit Izegem politiezone Spoorkin (Veurne/Lo-Reninge/Alveringem), de kleinste politiezone van Vlaanderen. Hij wordt nu raadsheer bij het Vast Comité P.
The post Korpschef Peter Billiouw (54) verlaat politiezone Spoorkin en wordt raadsheer bij Comité P. “Positief verschil kunnen maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Justin Bieber, J.Lo of Jay-Z: welke superster staat op geheime sekstape van Diddy? “De wereld zal geschokt zijn”

Samen met Sean ‘Diddy’ Combs wankelen de sokkels van de allergrootsten in Hollywood. De Amerikaanse muziekmagnaat zit in de cel op beschuldiging van seksueel misbruik en mensenhandel. Dinsdag kwamen daar plotsklaps meer dan 100 aanklachten bij, ook van minderjarige slachtoffers. Celebrities vochten jarenlang om uitgenodigd te worden op zijn beruchte feestjes, maar vrezen nu vooral voor hun carrière. De vraag

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Olifanten bundelen de krachten om kalfje van verdrinkingsdood te redden: “Indrukwekkend om te zien hoe snel de kudde reageerde”

De Britse Vanessa Holden was in september getuige van een erg spannende reddingsactie in het Addo Elephant Park in Zuid-Afrika. Een olifantje was in een vijver belandt en stond op het punt te verdrinken. Holden kon filmen hoe de moeder van het kalf haar kudde alarmeerde, omdat ze zelf niet sterk genoeg was om het dier uit de diepe plas

Lees meer »

Amerikanen maakten de brokken, wij meten de schade op: Europese satelliet Hera die aarde moet beschermen, succesvol gelanceerd

De Europese ruimtesonde ‘Hera’ is maandag spectaculair gelanceerd voor een vlucht naar een rots op miljoenen kilometers van de aarde. De Amerikanen hebben twee jaar geleden een andere sonde daar doelbewust laten inslaan. Europa gaat nu de schade opmeten met de sonde Hera. Het gezamenlijke experiment moet duidelijk maken of zo’n asteroïde uit zijn baan geduwd kan worden, voor het

Lees meer »

Waarom veroordelingen bij zelfmoord door pesterijen zo zeldzaam zijn

De zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende zet een pijnlijke kwestie op scherp: hoe groot is de kans dat haar pesters veroordeeld worden, ondanks harde bewijzen zoals een afscheidsvideo? Drie experten leggen uit. “Deze elementen maken het heel moeilijk om het rechtstreeks verband aan te tonen tussen de pesterijen en de zelfdoding.”

Lees meer »

IN BEELD. Rally met exclusieve oldtimers vormt het hoogtepunt van Zoute Grand Prix: “Het zijn allemaal juweeltjes”

Hét hoogtepunt van de Zoute Grand Prix blijft de Zoute Rally by Stow, een race tussen exclusieve oldtimers van minstens 56 jaar oud. Niet de snelste, wél de meest consistente deelnemers eindigen op het podium. Ondertussen kunnen liefhebbers zich op de Zeedijk twee dagen lang vergapen aan 225 kunstwerkjes op wielen. “De vibe hier, die vind je nérgens anders.”

Lees meer »

Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad

De 21ste paardenzegening op zondag 20 oktober vanaf 9 uur wordt bijzonder. De bijhorende ochtendlijke tocht voor paarden en koetsen mag namelijk uitzonderlijk het provinciale Moereveldpad volgen.
The post Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad appeared first on KW.be.

Lees meer »