Ze ging de wereld rond na Hamas-terreur op muziekfestival, nu spreekt de ‘lady in red’ opnieuw: “Ik dacht maar één ding”

Daar rende ze dan in de woestijn, met haar felrode sjaal om haar schouders. Lopend voor haar leven tussen alle anderen, terwijl ze net allemaal nog stonden te dansen op een festival. De foto van ‘the lady in red’ werd samen met het beeld van de wanhopig schreeuwende Noa Argamani (26), die achterop een motor werd ontvoerd door Hamas-militanten op hetzelfde festival, een van dé tragisch iconische beelden van 7 oktober. Nu spreekt de vrouw in het rood opnieuw. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familietradities horen bij de gemeentepolitiek

Vader en zoon, dochter en vader of zoon en moeder. Het zijn fenomenen die in elk beroep opduiken, maar die in de politiek tot ergernis leiden. "Nepobabies" worden ze ook wel eens genoemd. "Nepo" verwijst naar "nepotisme", en volgens het woordenboek Van Dale betekent dat "de onrechtmatige begunstiging van verwanten of vriendjes bij het vergeven van posten". Opvallend genoeg is

Lees meer »

Youtuber Acid betaalt tienduizenden euro’s aan ouders van ex-Reuzegommer om nieuw proces te ontlopen

Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, heeft een financiële regeling getroffen met de ouders van de ex-Reuzegommer die hem voor de rechter hadden gedaagd. De ouders eisten een schadevergoeding omdat Acid in een filmpje de voormalige Reuzegommer én het restaurant van zijn ouders bij naam noemde. Hij vroeg zijn volgers ook om slechte reviews te schrijven over hun zaak.

Lees meer »