Wandelsport Vlaanderen bekroont De Panne tot Wandelgemeente van het Jaar

De kustgemeente De Panne is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar. Dat meldt de gemeente maandag. Wandelsport Vlaanderen bekroont met deze wedstrijd jaarlijks de gemeente die het meest bekend staat voor haar wandelinfrastructuur, natuurbeheer en wandelbeleving, zowel voor inwoners als voor bezoekers.

De Panne kwam als winnaar uit de bus omdat de gemeente heel wat te bieden heeft voor wandelaars. Zo is er veel natuur, verspreid over acht verschillende natuurgebieden, waar wandelaars op pad kunnen gaan in duinen, polders, bossen en op het strand. Dankzij tal van wandelpaden kunnen bezoekers van de grens met Koksijde tot aan Frankrijk stappen zonder de natuur te verlaten.

Belevingsroutes

Voor wandelaars zijn er ook verschillende belevingsroutes zoals het strandwandelpad ‘Planché’, uitkijkplatformen en culturele wandelingen door de historische Dumontwijk. Verder biedt de gemeente ook gratis geleide wandelingen en speurtochten voor kinderen aan.

“We zijn trots op deze erkenning van Wandelsport Vlaanderen. Onze teams hebben een ijzersterk dossier ingediend en verdienen daarom deze award bij hen in de vitrine te plaatsen. Met de award kan De Panne zich nog beter dan vandaag profileren bij het grote publiek als de plek om te wandelen”, zegt burgemeester Bram Degrieck.

The post Wandelsport Vlaanderen bekroont De Panne tot Wandelgemeente van het Jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OverKop-huis voor en door jongeren opent in Hugo Verrieststraat

Vrijdag opende in de Hugo Verrieststraat 2 het OverKop-huis. Een veilige plek waar jongeren van 12 tot 25 terecht kunnen voor een luisterend oor, om vrienden te ontmoeten of gewoon om even zichzelf te zijn.
The post OverKop-huis voor en door jongeren opent in Hugo Verrieststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Juwelier die overvaller doodschoot wil nu zelf schadevergoeding: elk slachtoffer kan tot 125.000 euro krijgen

Filip Moens (56), de juwelier uit Oostakker die zes jaar geleden een vluchtende overvaller doodschoot en recent werd vrijgesproken, vindt dat hij, zijn zus en hun intussen overleden vader nu zelf recht hebben op een schadevergoeding. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. “Hun leven is nooit meer hetzelfde geweest. Mijn cliënt kreeg – ondanks dat hij een slachtoffer was

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is één van de opties”: afscheidnemend bondscoach Vanthourenhout over zijn toekomstplannen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Welke creatieve West-Vlaming vindt na 91 jaar een nieuwe naam uit voor Sportpaleis, die vanaf 1 september 2025 samenwerkt met nieuwe partner AFAS Software

Ben je een creatieve West-Vlaming? Dan is het best mogelijk dat jouw nieuwe naam misschien in koeien van letters wordt geprojecteerd op het Sportpaleis. Na 91 jaar en door de samenwerking met de nieuwe partner AFAS Software mag iedereen helpen meedenken naar een nieuwe naam. De nieuwe samenwerking tussen be*at en AFAS Software start pas officieel op 1 september 2025,

Lees meer »

Seppe is 24 en weet dat hij levenslang stoma zal moeten dragen: “Mentaal heel moeilijk, want het is een onzichtbare aandoening”

In het eerste weekend van oktober valt Wereld Stomadag. Seppe De Kinder (24) uit Viersel (Zandhoven) kreeg in het midden van de covidperiode een stoma door aanslepende ernstige darmproblemen. Bij de meeste stomadragers – zeker de jonge – is het een tijdelijke fase, maar Seppe weet nu al dat het voor zijn leven zal zijn. Hij wil het taboe helpen

Lees meer »